Jordan Henderson kunne fejre 400-kampsjubilæum med Liverpool-sejr over Porto

FC Porto har fortsat aldrig slået Liverpool FC i Champions League-kampagnen. I aften blev det til et 1-5 nederlag.

Liverpool snuppede alle tre point på Estádio do Dragão i Portugal. Foto: Pedro Nunes Reuters/Ritzau Scanpix

Inden kampen var statistikken imod hjemmeholdet fra Porto, som i otte Champions League-forsøg har forsømt at slå Liverpool. Og i aftenens opgør skulle den negative spiral fortsætte for portugiserne, der tabte med 1-5.

Liverpool kom foran efter 17 minutter på en lidt tilfældig scoring. Men det ændrer ikke på, at Mohamed Salah stod det helt rigtige sted, hvor han opfangede en ripost efter Curtis Jones’ skud. Egypteren kunne derfor give de rødklædte en drømmestart i Porto.

Derefter fortsatte udebaneholdet med at presse på. Det gav pote lige før pauseteen, da Sadio Mané fordoblede føringen med et ‘tap in’. Det var veteranen James Milner, der vikarierede for Trent Alexander-Arnold, der smækkede bolden ind over og han kunne derfor skrive en assist på CV’et.

I 2. halvleg var det fortsat Liverpool, der var spildominerende og skabte flest chancer.

Diogo Jota fik en kæmpe chance, da Jesus Corona nærmest serverede en bold til portugiseren foran målet, men en heroisk Diogo Costa kom til undsætning og afværgede situationen.

Efter en times spil kunne Salah scorer sit andet mål i kampen, da han på ægte Salah-manér sparkede bolden ind i målet med et følt venstrebensskud. Dermed blev det 0-3 til de rødklædte.

Men hjemmeholdet lagde sig ikke bare fladt ned. Efter 75 minutter kunne Mehdi Taremi heade bolden i mål efter flot opspil til 1-3.

Det sensationelle comeback blev det dog aldrig til, da målmanden Diogo Costa tog på ferie uden for feltet efter 78 minutter – og det opsnappede indskiftede Roberto Firmino, der let kunne trille bolden ind over stregen.
Selvsamme brasilianer kun scorer sit andet mål kort efter og endegyldigt lukke kampen med 1-5.

Bonusfacts:
Jordan Henderson opnåede en milepæl for Liverpool, da han med kampen i Portugal rundede optræden nummer 400 for klubben. Han indtræder derfor som den syvogtyvende spillere, der har opnået det antal for Liverpool. Senest var det Steven Gerrard, der præsterede det flotte antal.

Hans landsmand James Milner opnåede ligeledes en rekord for klubben, da han med sin 13. assist tangerede Steven Gerrard på listen over flest assists i Champions League-regi (kvalifikationen undtaget).