2 min læsningFC Barcelona i krise: Beder medlemmer om hjælp og vil udvide bestyrelsen

Den catalanske storklub, FC Barcelona, har bedt sine medlemmer om hjælp til at suspendere en statut i klubbens vedtægter, der foreskriver, at bestyrelsesmedlemmer skal udtræde af bestyrelsen, hvis der er for stort underskud på driften.

2 min læsning
Joan Laporta og FC Barcelonas bestyrelse beder medlemmerne om mere tid til at vende driften. Foto: Lluis Gene/AFP/Ritzau Scanpix

FC Barcelona er i stor krise, og det er ikke kun på banen, hvor holdet lige nu skuffende kun er nummer seks i LaLiga.

Blandt klubbens fans og dens medlemmer, er der bred enighed om, at klubben i flere år har været dårligt drevet under den tidligere præsident, Josep Bartomeu, og dertil har halvandet års udfordringer grundet den globale Covid-19 situation nu efterladt FC Barcelona med enorm gæld.

Klubben afholdt bestyrelsesmøde i september, hvor de vedtog dagsordenen for den kommende ordinære generalforsamling, der afholdes den 17. oktober. Der er ni punkter på dagsordenen, hvor der blandt andet afrapporteres årsregnskab for 20/21-sæsonen. Her vil man også bede klubbens medlemmer om at vedtage en suspendering af en af klubbens vedtægter.

Følg campo.dk på Facebook og få dagligt et prioriteret overblik og de største fodboldnyheder fra dansk og international fodbold

Det drejer sig om vedtægten, der foreskriver, at bestyrelsesmedlemmer skal træde ud af bestyrelsen, hvis klubben to år i træk har store økonomiske tab.

Den kritiske situation forudså klubbens nye præsident, Joan Laporta, da han tiltrådte, og nu har bestyrelsen altså bedt medlemmerne om opbakning.   

– Dette forslag grunder i, at kravene om at genetablere en solid drift efter egenkapitalubalance eller tab inden for to sæsoner – og for at opretholde en den rette proportion mellem nettogæld og ebitda-niveauet – for øjeblikket er uopnåelige, kommer det fra klubben i en officiel melding.

Klubben ønsker også at revidere andre af sine vedtægter, herunder et forslag om at øge det maksimale antal af direktører fra 21 til 25 samt at tillade digitale signaturer. Den maksimale direktørperiode foreslås også reduceret til fem år.

– Klubben beder reelt om at få mere tid til at genetablere en sund drift, uden at bestyrelsen må træde tilbage, og det virker til, at selvom der stadig er dårligt spil på fodboldbanen, så har Barcelona nu en præsident og en bestyrelse, der har forstået alvoren og gør alt, der skal til, for at vende en forfærdelig drift gennem flere år, vurderer chefredaktør på campo.dk, Allan Hvid.

Læs også: Pique arrangerer ny turnering sammen med Twitch-streamer

FC Barcelona spiller i weekenden topkamp på udebane mod Atlético Madrid, hvor klubben allerede er ved at blive hægtet en smule af toppen. Først gælder det dog et opgør i Champions League, hvor man møder Benfica på udebane onsdag aften.

Læs også: Barcelona-spillere: Vi skal kæmpe med om titlen

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P