Champions League

Ajax sejrede mod ramponeret Besiktas-mandskab

Ajax udraderede et skadesplaget Besiktas-hold, som blev belejret i eget felt gennem det meste af kampen. Det tyrkiske mandskab slap dog med et 2-0 nederlag.

Ajax kom i front efter et kvarters spil på mål af Steven Berghuis. Foto: Kenzo Tribouillard AFP/Ritzau Scanpix

De hollandske mestre fra Ajax tog imod tyrkiske Besiktas på Johan Cruijff Arena, hvor favoritværdigheden til hjemmeholdet inden kampen var markant.

Særligt grundet Besiktas’ ekstremt decimerede mandskab, som var uden de normale startere Miralem Pjanic, Domagoj Vida og Mehmet Topal. Mens Ajax’s formkurve har været forrygende i både den hjemlige liga og efter 1-5 sejren i første runde af Champions League ude mod Sporting Lissabon.

Hjemmeholdet sad på det meste i kampens indledning, men ikke desto mindre var det den udlejede Chelsea-spiller Michy Batshuayi, der var ved at tage fusen på forhåndsfavoritterne, da han undveg offsiden og smækkede bolden på stolpen.

Hollænderne tog det som en ‘wake up call’ og begyndte at strikke nogle gode pasninger og angreb sammen umiddelbart efter chokket havde lagt sig. Efter fornemt opspil af Dusan Tadíc kunne hollænderen, Steven Berghuis, sikkert sparke bolden i rusen til stillingen 1-0 efter 17 minutters spil.

Efter 39 minutter var assistmageren, Dusan Tadíc, igen på spil. Men på forunderlig vis fik han ikke sat indersiden ordentligt på den ellers fremragende bold, han modtog lige foran mål.

Blot tre minutter efter kom målet til 2-0 så. På et godt indlæg fra Antony fik målræven Sebastién Haller møvet bolden ind i målet. Ikke kønt, men meget fortjent. Angriberen har i sine første to optrædener i Champions League scoret hele fem gange, hvilket er ny rekord.

I 2. halvleg fortsatte Ajax-dominansen. Hjemmeholdet vadede i chancer, men efter 62 minutter var Besiktas pludseligt farlige på et hurtigt angreb. Kenan Karaman vristede sig fri med en ren skuldertackling og smækkede bolden ind i nettet, men af uforklarlige årsager blev målet underkendt, da dommeren mente, at Karaman begik frispark forinden. Det vakte stor fortvivelse og resulterede i et gult kort til tyrkernes bænk.

Efter 82 minutter havde Ajax skudt på mål 22 gange, mens udebaneholdet kun formåede to afslutninger. Til gengæld var Besiktas’ forsøg meget farlige i de to ombæringer.

Danske Mohamed Daramy overværede desuden hele kampen fra bænken.

Da slutfløjtet var en realitet, kunne Ajax tilføje endnu tre point til samlingen. Det bringer dem op på en foreløbig førsteplads i Gruppe C, inden Dortmund i aftenens sene kamp møder Sporting på eget græs.

Den kamp kan du følge på Viaplay.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P