2 min læsningTidligere superligaprofil måtte indstille karrieren efter uheld til træning

Jyllands-Posten har talt med Martin Ørnskov, der måtte indstille sin fodboldkarriere, da en bold i hovedet til træning fik alvorlige eftervirkninger.

2 min læsning
Martin Ørnskov
Martin Ørnskov måtte indstille sin fodboldkarriere efter et uskyldigt uheld til træning. Nu åbner han i et større interview med Jyllands-Posten op om den hårde tid. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Martin Ørnskov har spillet over 250 superligakampe for Silkeborg IF, Brøndby IF og Lyngby Boldklub. I juli 2020 spillede han sin sidste fodboldkamp som professionel, da en drilsk hovedskade ikke gav ham andre muligheder end et karrierestop.

I et stort interview med Jyllands-Posten åbner den tidligere superligaprofil nu op om den svære tid, som startede efter en helt almindelig mandagstræning i marts 2019 på Lyngby Boldklubs anlæg. Her vendte Martin Ørnskov sig mod en medspiller og fik pludselig en bold direkte i hovedet fra omkring to meters afstand.

Han væltede omkuld, men rejste sig hurtigt igen. Efterfølgende mærkede han så svimmelhed, voksende hovedpine og en ringen for ørerne, mens han luntede videre.

Martin Ørnskov blev senere testet hos holdets fysioterapeut, hvor han fik konstateret en hjernerystelse og blev sendt hjem.

– Det var slemt, men det vigtigste var at komme tilbage på fodboldbanen, og der var ikke noget værre for mig end at skulle sige, at jeg var syg og skadet, fortæller Martin Ørnskov til Jyllands-Posten, som den dag i dag stadig er påvirket af tinnitus og hovedpine.

Læs også: Udlandsprofferne uge 38: Gamle venner, nye venner og tysk førsteplads

Skal forsøge at komme videre
Halvandet år senere offentliggjorde Ørnskov så sit karrierestop som fodboldspiller i et Instagram-opslag.

– Det er sjældent, jeg græder. Men det var en mærkelig fornemmelse at poste det billede. Fodbold havde været mit liv indtil det øjeblik, men da startede et nyt kapitel, som var meget usikkert, siger han endvidere til JP.

I dag forsøger Martin Ørnskov at finde fodfæste uden for fodboldbanen, og derfor har han netop været til et netværksmøde, hvor der blandt andet også var andre tidligere fodboldspillere.

– Jeg leder efter et spændende job, hvor jeg kan holde til at have de krævede timer – og med en arbejdsgiver, der har forståelse for, at jeg nogle dage ikke kan holde til ret meget, afslutter den 35-årige tidligere superligaprofil, som altså stadig har mærkbare eftervirkinger efter hovedskaden.

Læs også: Medie afslører skandalehistorie efter FCK-sejr: Profiler tog i byen få dage før topbrag

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P