International Fodbold

Danmark knuste Malta i første kvalifikationskamp til VM

Det danske kvindelandshold udspillede torsdag aften lilleputterne fra Malta i den første VM-kvalifikationskamp på hjemmebanen Energi Arena i Viborg.

Det blev til hele 7-0 på Energi Viborg Arena torsdag mod Malta. Foto: Johnny Pedersen/Ritzau

Selvom kvindelandsholdet måtte undvære den korsbåndsskadede Nadia Nadim, var det en ren opvisningskamp på hjemmebanen i Viborg torsdag aften.

Det danske kvindelandshold kom allerede på sejrskurs efter 14 minutter, hvor den rutinerede Sanne Troelsgaard scorede på et oplæg fra Sofie Svada. Den unge forward, Sofie Svada, leverede yderligere to assist til Signe Bruun og Stine Larsen der gjorde stillingen til 3-0, og her stod spilleuret kun på 26 minutter.

I anden halvleg kom de danske kvinder stærkt ud. Allerede efter 47 minutter kunne Chelsea-stjernen Pernille Harder nette til 4-0 inden Signe Bruun med sit andet mål kunne gøre det til hele 5-0. Til sidst i kampen fik Rikke Sevecke scoret til tenniscifrene 6-0, mens Signe Andersen øgede føringen til 7-0, hvilket blev slutresultatet.

Pernille Harder opnåede desuden milepælen som den mest scorende landsholdspiller for Danmark gennem tiden med hele 66 mål i 126 landskampe.

Danmarks næste modstander er Azerbaijan på udebane den 21. september. Kampen starter kl. 18 og kan ses på DR1.