Liverpool slog AC Milan i giganternes blot tredje indbyrdes opgør

Det var to europæiske giganter, der onsdag aften mødtes på Anfield, men selvom opgøret mellem Liverpool og AC Milan nærmest har en mytisk klang over sig, var det blot tredje gang i historien, at de to klubber stod overfor hinanden.

Jordan Henderson blev helten for hjemmeholdet. Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

Liverpool mod AC Milan stinker langt væk af være en vaskeægte europæisk klassiker, men det er det faktisk overhovedet ikke. De to klubber havde forud for onsdagens opgør i Champions League blot mødt hinanden to gange (!) – begge Champions League-finaler i henholdsvis 2005 og 2007.

Med Liverpools seks og AC Milans syv trofæer i den fineste europæiske klubturnering, er Real Madrid det eneste mandskab, der har flere pokaler med store ører i trofæskabet end de to klubber, og selvom AC Milan dermed havde overhånden i forhold til trofæer, så havde italienerne så afgjort underhånden fra kampstart onsdag aften.

Simon Kjær og hans milanesiske holdkammerater blev allerede fra første fløjt presset langt tilbage på egen banehalvdel, og klasseforskellen mellem sidste sæsons nummer to i Italien og Englands nummer tre blev allerede efter ni minutter tydeliggjort på måltavlen.

Trent Alexander-Arnold slap igennem på sin højre kant, og selvom den tidligere Chelsea-spiller, Fikayo Tomori, delvist fik blokeret sin landsmands afslutning, strøg bolden i en bue over Milan-målmanden Mike Maignan til stillingen 1-0.

De italienske gæster kom kun sporadisk over midterlinjen, og fem minutter efter føringsmålet, kunne italienerne takke målmand Mike Maignan for, at det ikke stod 2-0, da han reddede et sløjt straffesparksforsøg fra Mohamed Salah.

Efter en halv times spil havde Liverpool haft ni afslutninger og ti hjørnespark mod AC Milans nul og nul, og havde man ikke vidst bedre, havde man troet, at de italienske giganter var debutanter i Champions League.

I hvert fald indtil kort før pausen.

Her vendte italienerne nemlig fuldstændig op og ned på opgøret. Først gjorde Ante Rebic det til 1-1 på gæsternes første skud på mål, og selvom Andy Robertson et minut før pausen på heroisk vis reddede en afslutning fra Theo Hernandez på stregen, så kunne Brahim Diaz uden problemer prikke bolden i det tomme mål til en 1-2-føring.

Simon Kjær øgede umiddelbart efter pausen til 1-3, men målet blev desværre for danskeren annulleret for offside. I stedet var det Mohamed Salah der to minutter senere revancherede sit brændte straffespark fra første halvleg ved at udligne til 2-2.

Liverpool havde sådan set siddet på hele kampen, og selvom AC Milan altså kortvarigt havde chokeret englænderne, var det på sejrsmål af anfører Jordan Henderson med tyve minutter tilbage af kampen trods alt i overensstemmelse med spil og chancer, at Liverpool kunne sætte tre point ind på kontoen.

Med sejren er det altså Liverpool, der har håneretten blandt de to europæiske giganter efter tre indbyrdes opgør – i hvert fald til det modsatte opgør i Italien først i december.