Premier League

Zanka vender tilbage til Premier League

Mathias ’Zanka’ Jørgensen vender tilbage til Premier League, hvor danskerklubben Brentford med Thomas Frank i spidsen har skrevet kontrakt med den transferfri dansker.

Mathias Zanka Jørgensen er tilbage i Premier League
Mathias 'Zanka' Jørgensen kommer til Brentford med to års Premier League-erfaring. Foto: Brentford FC

Mathias ’Zanka’ Jørgensen er tilbage i England og Premier League.

Den 31-årige dansker har skrevet under på en etårig kontrakt med Thomas Franks Brentford.

– Vi er glade for at vi kunne styrke vores trup og bringe en topkvalitets og erfaren spiller ind i gruppen. Det var i særdeleshed vigtigt, efter Mads Bech er blevet skadet, siger Brentford manager Thomas Frank.

Zanka har tidligere tørnet ud for en oprykker i Premier League, da han i sæsonen 2017/18 spillede samtlige kampe for Huddersfield, da de formåede at overleve i klubbens første sæson i det fornemme selskab, og netop den erfaring har været vigtig.

– Zanka bringer en masse erfaring fra forskellige ligaer og en masse internationale kampe. Han har også spillet i Premier League før. Den erfaring og lederskab er i særdeleshed vigtig, og det er godt at have fået ham ind, lyder det fra Thomas Frank.

Den danske forsvarsspiller kommer til Premier League-oprykkerne efter et par år, der har budt på lidt af hvert. Da han i 2019 rykkede ned fra Premier League med Huddersfield tog han turen til tyrkiske Fenerbahce. Her blev det ikke til den ønskede succes, og derfor blev han lejet ud til først tyske Fortuna Düsseldorf og siden F.C. København.

Han vendte denne sommer tilbage til Fenerbahce, men på transfervinduets sidste dag blev de to parter enige om at ophæve kontrakten, og det er derfor en transferfri spiller, Brentford nu får ind.

Brentford har sikret sig en option, der sikrer dem, at de kan holde på den danske landsholdsspiller i yderligere én sæson.

Thomas Frank har i sæsonens første tre kampe spillet med treback-kæde, og i den formation passer ungdomsspilleren fra B93 fint ind.

– Zanka er en spiller, som er stærk defensiv. Han ved, hvordan vi gerne vil forsvare os, han har en god placeringsevne og god kvalitet med bolden. Vi mener, at han kan spille på alle tre defensive positioner, forklarer Thomas Frank.

Med Zanka på holdet kan Brentfords forsvarskæde potentiel blive helt og aldeles skandinavisk. Indtil videre har Thomas Frank nemlig startet med svenske Pontus Jansson og norske Kristoffer Ajer på hver sin side af engelske Ethan Pinnock.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P