International Fodbold

Højbjerg efter jubilæum: Det var mindeværdigt, skide skægt og lige som det skulle være

Pierre-Emile Højbjerg rundede tirsdag aften en milepæl, da han, ligesom Andreas Christensen, kom ind i landsholdets ’klub-50’.

Pierre-Emile Højbjerg kom i klub-50
Pierre Emile Højbjerg blev spiller nummer 54, der opnår 50 kampe for Danmark. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Klubben af spillere, der har opnået 50 landskampe for Danmark steg tirsdag aften fra 52 til 54.

Både Pierre-Emile Højbjerg og Andreas Christensen kunne nemlig fejre det flotte jubilæum i kampen mod Israel, og for Tottenham-spilleren Højbjerg blev det ikke en kamp, han glemmer lige foreløbigt.

– Det var mindeværdigt, skide skægt og lige som det skulle være. Jeg takker gutterne og jeg takker stadion for at jeg kunne få lov at fejre 50 kampe sådan her, sagde Højbjerg efter kampen til Kanal 5.

Læs også: Ronald Koeman vil fortsætte som Barcelona-træner

Den arbejdsomme midtbanemand havde en periode på to år fra oktober 2016 til oktober 2018, hvor han slet ikke var inde i varmen hos daværende landstræner Åge Hareide, men den nedtur skræmmer ham ikke.

– Det er noget vi tager med, hvis kurven fortsætter, så ser det sgu meget sjovt ud. [Jeg skal] blive ved med at have hovedet med og arbejde hårdt, og så tager vi 50 mere – hvorfor ikke,  lød det med vanlig optimisme fra københavneren.

Sigtet mod at træde ind i ’klub-100’, der i skrivende stund består af ti spillere, er da heller ikke helt urealistisk for 26-årige Højbjerg, der har helt styr på sit mantra og hvad der skal til for at nå endnu længere.

– ’Luck is an attitude’, og arbejdsmoralen passer dertil. Hvis du vil måle dig med de bedste, så handler det hele tiden om at rykke på de små procenter, for når du står i en semifinale på Wembley og er presset til det yderste, så er det marginalerne der afgør, om det går den ene eller anden vej

Pierre-Emile Højbjerg fik landsholdsdebut under Morten Olsen i maj 2014. Siden er det blevet til fire scoringer i den rød-hvide trøje.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P