HB Køges danske mestre kvalificerer sig til Champions League

HB Køge kommer til at repræsentere Danmark i den første udgave af kvindernes Champions League, der byder på et gruppespil.

HB Køges har kvalificeret sig til Champions League
HB Køge har for første gang i klubbens historie kvalificeret sig til Champions League. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Der er mange førstegangsoplevelser i HB Køge denne sommer. Før sommerferien vandt klubbens kvindehold klubbens første Danmarksmesterskab, og nu er de for første gang en del af det flotteste europæiske selskab i Champions League.

De danske mestre mødte onsdag aften tjekkiske Sparta Prag i et returopgør, der skulle afgøre, hvilken af de to klubber der skulle blive en del af det eftertragtede gruppespil, der i år får sin premiere.

HB Køge var kommet fra Tjekkiet med en 0-1-sejr i bagagen, og derfor var der spænding helt hen til det 52. minut af returopgøret, hvor Cecilie Fløe bragte hjemmeholdet foran. Med syv minutter tilbage af kampen udbyggede Cornelia Kramer føringen til 2-0, og så var kvalifikationen i hus for de danske kvinder.

Brøndbys kvinder var tidligere med i i kvalifikationen til Champions League, men de røg ud til norske Kristianstads, og dermed bliver HB Køge eneste danske repræsentant i turneringen.