2 min læsningPremier League-klubber risikerer at skulle undvære brasilianske landsholdsspillere – kom med et svar FIFA!

Premier League-klubberne blev forud for landskampspausen enige om ikke at frigive brasilianske spillere til landsholdet, da Brasilien fortsat er et ’rødt’ land i covid-19-sammenhæng, men det kan nu betyde, at Premier League klubberne må undvære de pågældende spillere i den kommende runde.

2 min læsning
Roberto Firmino og Fabinho fra Liverpool
Liverpools Roberto Firmino og Fabinho er to af de spillere, der risikerer ufrivilligt at måtte sidde over næste Premier League-runde. Foto: Peter Powell/Reuters/Ritzau Scanpix

FIFA har endnu ikke gjort de engelske Premier League-klubber opmærksomme på, om de må bruge deres brasilianske landsholdsspillere i den kommende runde.

De engelske klubber blev inden landskampspausen enige om ikke at frigive deres brasilianske spillere til landsholdet, da Brasilien fortsat er et ’rødt’ land i covid-19-sammenhæng i England, men den beslutning kan nu få konsekvenser.

Når klubber nægter at frigive spillere til landsholdstjeneste, kan FIFA give de pågældende spillere karantæne mod at repræsentere deres respektive klubber i op til fem ugedage efter landskampsperioden. Brasilien spiller mod Peru på fredag, og dermed strækker de fem dage sig ind over den kommende runde i Premier League.

Endnu har FIFA dog ikke gjort de pågældende klubber opmærksom på, om de rent faktisk har tænkt sig at håndhæve karantænen. Det bør de dog se at få gjort.

– Der er nødt til at komme styr på det indenfor de næste 24 timer. Liverpool og de andre klubber er nødt til at vide, om de kan benytte deres brasilianere eller ej. Hvis FIFA ikke har tænkt sig at sanktionere klubberne, så er de nødt til at fortælle dem det, siger Charlie Marshall, der er direktør i ECA – Sammenslutningen af europæiske klubber, ifølge BBC.

Specielt Liverpool kan blive ramt af en karantæne, da det i så fald vil dreje sig om både Alisson, Fabinho og Roberto Firmino. Manchester City må undvære Ederson og Gabriel Jesus, mens Chelsea, Manchester United, Leeds og Everton må undvære henholdsvis Thiago Silva, Fred, Raphinha og Richarlison.

Sanktionen bør dog ikke komme på tale, hvis det står til Charlie Marshall, og det er der en særlig grund til. Spillere der returnerer fra røde lande, skal nemlig gå i ti dages selvisolation, når de ankommer til England.

– Vi synes ikke, der skal være nogen sanktioner, for hvis en spiller er nødt til at gå i selvisolation, så er han ikke øjeblikkeligt klar til at spille for sin klub, og så vil frigivelsesperioden (til landsholdet, red.) være længere end aftalt, lyder det fra Marshall.

Allerede inden landskampspausen forsøgte ECA at få styr på tingene. Tidligere havde klubberne nemlig undtagelsesvis haft mulighed for at nægte at frigive spillere til landskampstjeneste.

– Vi bad FIFA udvide undtagelsen for, hvornår spillere skulle frigives til landskampe, men det valgte de ikke at gøre, lyder det fra Marshall.

Også Wolverhampton, Newcastle og Watford står til at måtte undvære spillere fra Chile, Mexico og Paraguay, hvis FIFA vælger at sanktionere klubberne.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P