2 min læsningØdegaard indkaldte norsk trup til møde uden trænerteam

Den norske landsholdskaptajn, Martin Ødegaard, viste sin unge alder til trods, at han har lederegenskaberne i orden, da han indkaldte landsholdstruppen til et møde for at diskutere deres seneste præstationer.

2 min læsning
Martin Ødegaard er i en alder af blot 22 blevet anfører for det norske landshold.
Martin Ødegaard er i en alder af blot 22 blevet anfører for det norske landshold. Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix

Den norske landstræner, Ståle Solbakken, har krævet et hårdere spillende norsk landshold med spidse albuer, og det lader til at spillerne har forstået det.

I hvert fald har den norske landsholdskaptajn, Martin Ødegaard, haft den norske trup indkaldt til et møde, hvor Ståle Solbakken og resten af staben ikke var inviteret.

– Vi talte helt frit og åbent. Alle fik luftet det, de havde på hjerte. Vi har spillet mange store kampe de seneste år, men vi har ikke formået at løse det optimalt alle gangene. Vi tænkte, at det var smart at tage en snak om, hvordan vi undgår at løbe ind i lignende problemer, siger Ødegaard til TV2 Norge og uddyber:

– Vi har spillet mange vigtige kampe, hvor vi efterfølgende har sagt, at vi skulle have gjort sådan og sådan. Denne gang tænkte vi, at det var fint at få det hele luftet på forhånd. Det var ikke noget revolutionerende, vi tog egentlig bare en snak, siger Arsenal-spilleren.

Det norske landshold formåede ikke at kvalificere sig til EM denne sommer, og i marts tabte holdet 3-0 til Tyrkiet i deres blot anden VM-kvalifikationskamp. Siden er det blevet til nederlag til Grækenland og en snæver 1-0 sejr over Luxembourg i to venskabskampe i juni, men noget tyder på, at det er ved at vende for nordmændene.

– I min tid på landsholdet har vi ikke helt været der, hvor vi skal være under store kampe. Jeg føler, at responsen efter snakken var virkelig god, siger Ødegaard.

Også landstræner Ståle Solbakken har den seneste uge set fine resultater fra sit hold, der først spillede 1-1 mod Holland, mens de slog Letland 0-2, og det kan være på grund af et element, den tidligere F.C. København-træner har bragt ind i truppen.

– Vi har brugt lidt af denne samling på at dyrke råheden og hæve kravene til hinanden. Uanset om vi vinder, taber eller spiller uafgjort, så skal det gøre ondt at møde os. Jeg tror, spillergruppen købte det, vi forsøgte at sige, siger Solbakken til TV2 Norge.

Norge har stadig mulighed for at kvalificere sig til VM. I første omgang kræver det, at de tirsdag aften formår at slå miniputterne fra Gibraltar.

VM-kvalifikationsgruppe G:
Tyrkiet (5) – 11 point
Holland (5) – 10 point
Norge (5) – 10 point
Montenegro (5) – 7 point
Letland (5) – 4 point
Gibraltar (5) – 0 point

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P