International Fodbold

Israel på vej ud af skyggerne: Dansk modstander skal ikke undervurderes

Danmark tørner i aften sammen med Gruppe F's andenplads, Israel, der kæmper om at komme med til VM for første gang siden slutrunden i Mexico i 1970.

Danmark Israel vm kvalifikationskamp i aften i parken
DBU meddeler, at Parken er udsolgt til aftenens topbrag mellem Danmark og Israel. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Israels herrelandshold har ikke formået at komme til en slutrunde siden VM i Mexico i 1970, men denne gang kan de ende med at bryde forbandelsen. De ligger nemlig to’er i Gruppe F i VM-kvalifikation til Qatar med 10 point efter de første fem kampe.

Når de blå og hvide i aften støder ind det det danske landshold i Parken, må vi forvente, at de er topmotiverede. Særligt da de kommer med en række stærke resultater i bagagen fra sidste uges kvalifikationskampe, hvor det er blevet til en storsejr på 0-4 på udebane mod Færøerne og senest leverede de en magtdemonstration mod Østrig hjemme med en sejr på hele 5-2.

De to israelske esser
De fleste har hørt om PSV-angriberen, Eran Zahavi, der både på klubplan og med landsholdet, scorer et hav af mål. Det er blandt andet blevet til 31 mål i 66 kampe for hjemlandet. Men en af de mere ukendte spillere i Israels landsholdstrup, den 22-årige Manor Salomon, har for alvor bidt sig fast i startopstillingen på det seneste, hvor han spiller på venstre midtbane i deres 3-5-2-formation. Han scorede en enkelt pind i det seneste opgør mod Østrig, hvor også veteranangriberen Zahavi scorede dobbelt.

Til dagligt spiller Salomon i den ukrainske topklub Shaktar Donetsk, hvor han indgår som fast spiller i startelleveren. Ifølge Transfersmarkt har midtbanespilleren per nuværende en markedsværdi på 20 millioner euro (svarende til små 150 millioner kroner) – og det er en høj værdi sammenlignet med resten af de etablerede israelske spillere. 

Om præstationen lever op til markedsværdien i aften, må vi med danskerkasketten ikke håbe. Kasper Hjulmand har netop udtalt til Tipsbladet, at et remis i aften ikke ville være nogen katestrofe:

– Uafgjort er bestemt ikke noget dårligt resultat, men vi går altid på banen i Parken for at vinde kampen, for vi kan træde helt op på mållinjen og kan kigge på VM. Hvis vi står bagefter og har spillet rigtig godt, men kun fået et point, så er det ingen katastrofe, siger Kasper Hjulmand.

Trupstatus
I forhold til trupstatussen forud for aftenens topopgør i Gruppe F, vender Andreas Cornelius tilbage i truppen på bekostning af Anders Christiansen, der spillede 75 minutter mod Færøerne, mens Kasper Dolberg og Martin Braithwaite ej heller er til disposition grundet skader.

Læs mere her: Hjulmand melder landsholdsprofiler ude mod Israel – ny spiller allerede udtaget 

DBU melder desuden om udsolgt til aftenens kamp i Parken, der blæses i gang kl. 20:45. Den vises på Kanal 5, mens vi liveopdaterer dig her på campo.dk.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P