1 min læsningLiverpools Naby Keita – en af flere spillere fanget i Guinea efter militært kupforsøg

Flere fodboldspillere fra de større ligaer er lige nu fanget i Guinea efter et kupforsøg mod landets præsident i hovedstaden Conakry søndag aften. Landskampen mellem Guinea og Marokko ender med en aflysning.

1 min læsning
Naby Keite fra Liverpool FC er fanget i Guinea efter kupforsøg mod landets præsident
Naby Keita er måske ude af Liverpools trup i weekenden. Han er lige nu fanget i Guinea. Foto: Ritzau Scanpix

Liverpool FC arbejder i disse timer på at få sin midtbanespiller, Naby Keita, ud af Guinea, hvor han lige nu er fanget med resten af det guineanske landshold.

Landets præsident Alpha Condé blev i aftes udsat for et kupforsøg, som en gruppe lejesoldater stod bag – styret af den tidligere soldat i fremmedlegionen, Mamadu Doumbouya. Han tonede frem på nationalt tv og hævdede, at de ville stifte en ny regering.

Senere søndag lød der skud rundt om præsidentpaladset i hovedstaden Conakry det vestafrikanske land.

Soldater ses rundt om præsidentpaladset i Conakry. Foto: Ritzau Scanpix

FIFA og det afrikanske fodboldforbund CAF valgte søndag af aflyse VM-kvalifikationskampen, der skulle være spillet i hovedstaden mandag aften.

– Vi er i løbende kontakt med Naby, og vi har haft regelmæssig kontakt med deres holddelegation. Vi glæder os over, at han har det godt. Det er klart, at det er en ustabil situation, så vi opretholder en dialog med de relevante myndigheder, så vi kan få Naby sikkert tilbage til Liverpool, lyder det fra klubbens talsmand ifølge Sky Sport.

Også andre spillere fra de to landshold har været fanget i Guinea. Det drejer sig blandt andre om Romain Saiss (Wolverhampton), Ilias Chair (QPR), Imran Louza og Adam Masina (begge Watford) samt Paris Saint-Germains Achraf Hakimi.

Ifølge Morocco World News lykkedes det dog det marokkanske landshold at flyve sikkert ud af Guinea søndag aften.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P