International Fodbold

Hjulmand om stime: Kniber sig lidt i armen

Danmark er ubesejret i de første fem VM-kvalifikationskampe og har tilmed holdt buret rent i dem alle. Det er en præstation, som ikke engang landstræneren på forhånd havde turdet tro på.

Kasper Hjulmand kniber sig lidt i armen i tiden
Kasper Hjulmand er en glad mand for tiden, men han kan blive endnu gladere, hvis det bliver til sejr mod Israel tirsdag. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Der er 55 hold i den europæiske VM-kvalifikation, men kun to hold har lutter sejre.

Mens England ligesom Danmark har fået fuldt udbytte i de første fem kampe, kan Danmark prale af samtidig at have holdt buret rent. Det er en start på kvalifikationen, som landstræner, Kasper Hjulmand, forud for første kamp i marts ikke havde forventet.

– Det kan man ikke regne med. Det er jo ekstremt. Som vi har kunnet støve op, så er det en rekord i Europa, som kun er sket to gange tidligere, at man vinder fem VM-kvalifikationskampe i træk med clean sheets. Det kan man ikke regne med, man skal knibe sig lidt i armen, for det er ikke alle forundt. Det er ret ekstraordinært, siger Kasper Hjulmand på mandagens pressemøde.

Den særdeles gode start gør, at Danmark med en sejr mod Israel i Parken tirsdag kan spille sig voldsomt tæt på endelig kvalifikation. Det får dog ikke landstræneren til at tage glæderne på forskud.

– Vi tager intet for givet, og det drejer sig kun om én ting, og det er at kvalificere os, og den her kamp (mod Israel, red.) kan tage os tæt på. Det er kun etteren i hver pulje der går videre, mens toeren skal igennem en meget svær vej. Vi har bragt os i en god position, og det skal animere os til at være endnu mere spillelystne og tage den næste sejr, lyder det fra Hjulmand.

Mens Danmark møder Gruppe F’s toer, Israel, i Parken, skal gruppens nummer tre og fire, Østrig og Skotland, mødes indbyrdes i Wien.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P