International Fodbold

Solbakken skamroser: Danmark har en ekstrem talentmasse

Det norske landshold har ikke været med til en slutrunde siden 2000, og det står i skarp kontrast til Sverige og i særdeleshed Danmark, og nordmændene halter da også efter deres skandinaviske naboer, erkender landstræner Ståle Solbakken.

Erling Haaland og Stole Solbakken skal forsøge at kvalificere Norge til en slutrunde for første gang siden 2000.
Ståle Solbakken har i Erling Haaland en af de mest lysende stjerner i international fodbold. Foto: Gints Ivuskans/AFP/Ritzau Scanpix

Med Erling Haaland har Norge en af de mest lysende stjerner i international fodbold.

Særlig lysende har det norske landshold dog ikke været de sidste mange år, og ikke siden 2000 har vores nordlige naboer formået at kvalificere sig til en slutrunde. Dengang var den nuværende landstræner, Ståle Solbakken, selv med for Norge.

Når den tidligere F.C. København-træner kigger mod det land, som han i så mange år har opholdt sig i, har han svært ved andet end at erkende, at Norge stadig har lang vej, hvis de skal nå Danmarks niveau.

-Danmark har en ekstrem talentmasse på alle positioner og en bredde, som de ikke har haft i hundrede år, så det handler nok om at arbejde godt over lang tid [..] Vi har et stykke vej endnu, det vil være dumt at sige andet, siger Solbakken til norske VG.

Mens specielt Erling Haaland og Martin Ødegaard til dagligt er at finde på store adresser i henholdsvis Dortmund og Arsenal, er det netop på adresserne i de store europæiske ligaer, det norske landshold halter i forhold til Danmark.

-De har spillet i de allerstørste ligaer i ganske lang tid. Jeg tror egentlig, det er der hemmeligheden er, den enorme bredde de har i de fem store ligaer. Det er ganske ekstremt, lyder det fra Solbakken.

Ståle Solbakken og Norge slog lørdag aften Letland 0-2, og dermed holder de fast i muligheden for at kvalificere sig til VM i Qatar, hvor Holland og Tyrkiet er deres største konkurrenter i Gruppe G.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P