International Fodbold

Chelseas Ziyech droppet af Marokko på grund af ’uacceptabel opførsel’

Hakim Ziyech kommer ikke til at repræsentere Marokko i de kommende to VM-kvalifikationskampe, da landstræner Vahid Halihodzic har udeladt ham helt fra truppen.

Hakim Ziyech er vraget til Marokkos landshold
Hakim Ziyech kan fortsætte træningen i Chelsea, han er nemlig ikke udtaget til Marokkos landshold. Foto: David Klein/Reuters/Ritzau Scanpix

Marokko har måske det bedste landshold i landets historie, men til de kommende VM-kvalifikationskampe mod Sudan og Guinea torsdag og mandag må de undvære en af deres største stjerner.

Marokkos landstræner, Vahid Halihodzic, har nemlig udeladt Chelseas Hakim Ziyech på grund af dårlig opførsel ved den seneste landsholdssamling.

– Hans opførsel i de seneste to kampe, specielt den sidste, var ikke som en landsholdsspiller, der er en leder på holdet, og skal være en positiv rollemodel. Han kom for sent, og derefter nægtede han desuden at arbejde. Der var ingen grund til efterfølgende diskussion, som træner er løsningen ligefor, siger bosniske Halihodzic ifølge The Athletic.

Det marokkanske landshold var i starten af juni samlet til venskabskampene mod henholdsvis Ghana og Burkina Faso, og det var altså her, Ziyech opførte sig upassende.

– For mig er landsholdet over alt andet. For første gang i min trænerkarriere har jeg set en opførsel, som skuffer mig. En spiller som nægter at spille en kamp, godt nok en venskabskamp, med en undskyldning om at være skadet. Lægeholdet lavede flere undersøgelser og sagde, at han var i stand til at spille, forklarer Halihodzic og fortsætter:

– Derefter nægtede han at varme op i anden halvleg, fordi han var skuffet over at være udskifter. For mig er den slags opførsel uacceptabel. Du kan ikke snyde på landsholdet. Enten er du 100 procent med eller også er du ikke. Jeg tolererer det ikke, siger den 69-årige landstræner.

Hakim Ziyech er født i Holland, men har altså valgt at repræsentere det marokkanske landshold, for hvem han har spillet 35 kampe med 16 mål til følge.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P