3F Superligaen

Esbjergs cheftræner er en hån mod danske fodboldtrænere

Først og fremmest er det svært at få et endeligt overblik over, hvad der er op og ned i Esbjerg...

Esbjerg træner Hybbala
Esbjerg-træner, Peter Hyballa, har vakt opsigt med sin ledelsesstil, foto: efb.dk

Først og fremmest er det svært at få et endeligt overblik over, hvad der er op og ned i Esbjerg fB lige nu. Hvad der rent faktisk er sket på træningsbanen og i omklædningsrummet på Gl. Vardevej. Men faktum er, at klubben og dens cheftræner, Peter Hyballa, er endt i en shitstorm, og at arbejdstilsynet nu har fået en anmeldelse indgivet af Spillerforeningen. Vi ved også, at en af klubbens læger har sagt op i protest mod den tyske træner, som ydermere har degraderet flere profiler i klubben til U19-truppen.

Nu er det ikke første gang, profiler i en fodboldklub bliver degraderet til en U19-trup, og det er ikke første gang, en fodboldtræner kommer ind med andre ideer og skaber røre i omklædningsrummet. Jeg kender flere fodboldtrænere, der i bagklogskabens klare lys sidder tilbage med et ønske om, at havde de da bare fået ”ryddet noget mere op” i truppen, inden de indledte et forsøg på forandring og implementering af deres egner ideer. Så det kan være fint at stille et nyt hold. Ens eget hold.

Peter Hyballas metoder med ultrahård træning, som angiveligt er endt i slag og korporlig afstraffelse samt tilsvining af flere spillere, er ganske enkelt en hån imod danske fodboldtrænere

Men Peter Hyballas metoder med ultrahård træning, som angiveligt er endt i slag og korporlig afstraffelse samt tilsvining af flere spillere, er ganske enkelt en hån imod danske fodboldtrænere, som over en bred kam repræsenterer en god træneruddannelse, og som for langt største delens vedkommende også inkluderer fantastisk lederskab. Vi har lige overværet en dansk landstræner til EM, der ligger i den absolutte verdenselite på ledelse og følgeskab. Vi har en dansk Premier League træner, der repræsenterer samme, og i Superligaen er der de sidste 10-15 år udklækket en lang række danske trænere, som vi ved har store evner på såvel træningsbanen som i omklædningsrummet og hverdagen i deres respektive klubber. Der kunne nævnes mange danske Superligaklubber, hvor den daglige ledelse lever op til ordentlig – og motiverende – mandskabspleje. Se også på det danske U21-landshold. Vi ligger også i verdenseliten på ungdomssiden. Fordi vi har dygtige trænere i Danmark, der grundlæggende forstår, hvad god ledelse er.

Derfor er det en hån mod den danske trænerstab, at Hyballa er hentet til Esbjerg, for (som jeg i et indslag i søndagens Onside forstod på de nye amerikanske ejere) er hentet ind for at skabe intensitet i træning og kamp. Er det grundlaget for at scoute en udenlandsk træner som Hyballa til en traditionsklub som Esbjerg fB?

I så fald anbefaler jeg klubbens amerikanske ejere og investorer, at de begynder at scoute noget bedre og ikke fortsætter hånen mod danske trænere, dansk fodbold og de talrige dygtige mennesker, der gennem mange år har haft et fantastisk virke i en af landets mest traditionsrige klubber.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P