International Fodbold

Xhaka undskylder, men: Danskerne viste ikke respekt

Granit Xhaka “tabte hovedet” torsdag aften i Parken. Dagen derpå undskylder han på Instagram, men forklarer samtidig, at de danske spilleres opførsel var noget, der fik ham op i det røde felt.

Granit Xhaka og Pierre-Emile Højbjerg oppe at toppes i Parken.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Granit Xhaka har før tabt hovedet under en fodboldkamp.

Der er med tiden dog blevet længere mellem de ærgerlige episoder for den 31-årige midtbanekriger, men torsdag aften gik det altså atter galt under landskampen i Parken.

Danmark valgte at spille videre, mens Breel Embolo var i græsset – og scorede til 1-0. Og det fik den schweiziske landsholdsanfører til at tænde helt af.

Tumulten i forbindelse med scoringen kastede et gult kort af sig til Granit Xhaka. Fire minutter senere fik han endnu et gult kort, og så var det ellers i bad med ham.

11 mod 9 blev udnyttet af de danske spillere til at lukke og slukke kampen med en 2-0-scoring fra Pierre Emile Højbjerg.

Dagen derpå har Granit Xhaka nu været ved tasterne på Instagram. Her undskylder han ganske enkelt for sin opførsel:

– Nederlag som dette gør virkelig ondt. Jeg holder mine hænder i vejret og undskylder til holdet, skriver han.

Selvom undskyldningen formentlig er helt reel, så har han i et interview med mediet Blick sat lidt flere ord på, hvorfor det gik over gevind for ham i de døende minutter i Parken torsdag aften.

– Jeg er blevet mere rolig i de seneste år. Men når en kamp forløber så uretfærdigt, som tilfældet var i dag (torsdag, red.), så bliver jeg meget følelsesmæssigt påvirket. Ordet respekt er meget vigtigt i fodbold, men det de danske spillere viste i dag havde intet med respekt at gøre.

– Vi viste selv vejen i første halvleg. Da en dansk spiller røg i græsset, spillede vi bolden ud af banen. I anden halvleg så de danske spillere, at Breel [Embolo] var nede, men de spillede ikke bolden ud og scorede i stedet til 1-0. Resten er historie.

– Jeg ved godt, at det ikke burde ske for mig. Men der er uheldigvis øjeblikke, hvor man mister sig selv. Det er bittert for mig og bittert for holdet. Det skulle ikke være sket. Men det skete, og nu bliver vi nødt til at kigge fremad, lyder det fra den schweiziske kaptajn.

Med 2-0-sejren topper Danmark sin pulje i Nations League.

På en delt andenpladsen finder man Serbien og Spanien, der spillede uafgjort torsdag. Schweiz ligger sidst med nul point.

Næste kamp for Danmark er søndag hjemme i Parken mod Serbien, hvor man altså har en gylden mulighed for at sikre sig et yderst godt udgangspunkt i jagten på at slutte top to i gruppen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P