EM 2024

– Glæden og charmen ved fodbold blev fjernet i dag

Jonas Wind lægger ikke skjul på, at han ikke er tilhænger af VAR – og specielt ikke efter nederlaget til Tyskland lørdag aften.

Andreas Skov Olsen, Jonas Wind og Alexander Bah efter ottendedelsfinalen mellem Tyskland - Danmark på BVB Stadion Dortmund, lørdag den 28 juni 2024.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Nogle elsker det, andre hader det.

Men hele fodboldverdenen må nok efterhånden acceptere, at VAR er kommet for at blive.

Lørdag aften kom det både Danmark og Tyskland til gode, da EM-værtsnationen slog Herrelandsholdet i ottendedelsfinalen.

Begge hold fik underkendt en scoring, mens tyskerne fik et straffespark ud af et VAR-eftersyn på Joachim Andersen, der tog med hænder i feltet.

Men til trods for at VAR-kendelserne gik begge veje – med en lille fordel i tysk favør – lader det til, at Jonas Wind savner dagene uden den venten på kendelser, man alligevel ikke kan blive klog på.

– Det er en skam, at fodbold er kommet dertil, synes jeg – med VAR generelt. Jeg har aldrig været stor fan af det. Og hands-reglen i sig selv er er svær at blive klog på. Nogle gange bliver det dømt, andre gange ikke. Og så er der en storetå, der er offside på vores mål.

– Den umiddelbare glæde og charme ved fodbold synes jeg, er blevet fjernet med VAR i dag. Den umiddelbare glæde ved at kunne juble over en scoring og ikke frygte, at den bliver taget tilbage, den er fjernet.

– Og en hands-situation, hvor der ikke er nogen på banen, der brokker sig over det… ja, så er der nogle i et VAR-rum, der skal prøve at finde et eller andet hår i suppen, og det gør de så.

– Jeg synes, det er ærgerligt for fodbold, at det er kommet dertil, og det er ikke kun på grund af, at det går imod os i dag. Det har jeg sagt fra starten af, når folk har spurgt mig, siger Jonas Wind efter kampen til campo.dk og resten af den fremmødte presse efter kampen.

Schmeichel: Kender ikke længere ‘hands’-reglerne

Jonas Wind startede på bænken mod Tyskland og kom ind efter 80 minutters spilletid.

Han startede inde i alle tre gruppekampe ved EM-slutrunden.

Han i alt spillet 31 landskampe, hvor det er blevet til otte scoringer.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P