EM 2024

Historisk! Georgien slår Portugal og går videre ved EM

Georgien skrev onsdag aften historie, da EM-debutanterne slog Portugal og sikrede sig en billet videre i turneringen allerførste gang, de deltager.

K. Kvaratskhelia
2′
G. Mikautadze
57′
45′
90′

Historisk.

Georgien deltager i år ved sin første EM-slutrunde nogensinde, og onsdag aften sikrede debutanterne sig en billet til ottendedelsfinalerne ved årets EM.

Det startede helt perfekt for Georgien, som efter bare to minutter bragte sig i front takket være Napoli-stjernen, Khvicha Kvaratskhelia.

I anden halvleg fik georgierne tildelt et straffespark, som Georges Mikautadze, der nu er EM-topscorer, bankede ind til kampens slutresultat 2-0.

Således er Georgien også videre som en af de fire bedste treere.

Hvem mødes i ottendedelsfinalerne ved EM 2024?

Læs liveopdateringerne fra opgøret nedenfor.

90+1′ Nelson Semedo dukker op ved bagerste stolpe, hvor han er helt fri, men Mamardashvili redder forsøget

80′ Georgien har dæmmet godt op for den portugisiske offensiv, der har svært ved at trænge igennem

66′ Ronaldo bliver pillet ud til fordel for Goncalo Ramos

60′ Cristiano Ronaldo bliver revet omkuld i det georgiske felt, men ikke noget strafbart, vurderer kampens dommer

57′ Mikautadze tager sig selv af sparket og fordobler den georgiske føring med en kølig afslutning

MÅÅÅL!! Mikautadze scorer!!

55′ Der bliver peget på pletten! Straffespark til Georgien!

55′ Georges Mikautadze bliver sparket ned i det portugisiske felt – kampens dommer skal ud og se på VAR-skærmen

47′ Denne gang bliver det en flad variant, som igen volder stor panik i det georgiske felt – dog går bolden ud til målspark

47′ Ruben Neves sender et hjørnespark ind i feltet, og bolden dumper noget tilfældigt ned for fødderne af Ronaldo, hvis afslutning bliver rettet af og stryger ud til et nyt hjørnespark

46′ Anden halvleg er sparket i gang!

PAUSE: Trods den vilde start fra Georgien, så har det været Portugal, som har siddet på spillet lige siden.

30′ Joao Felix trykker af fra kanten af feltet, men forsøget sejler lige akkurat forbi det georgiske mål

28′ Ronaldo går til jorden, da der bliver taget godt fat i hans trøje – dog bliver det ikke til noget straffespark og derimod gult til Ronaldo

17′ Ronaldo forsøger sig på et frispark fra distancen, men Giorgi Mamardashvili afværger og sender den til hjørnespark

2′ Kampen er næsten kun lige startet, før Khvicha Kvaratskhelia bliver sendt i dybden af Georges Mikautadze, og han sætter iskoldt bolden i mål til 1-0