EM Ambassaden

Würtz: Det er helt sikkert et kæmpe irritationssmoment

Rasmus Würtz er ikke det mindste i tvivl om, at det danske landsholds træningsbane i Tyskland er frustrerende for både spillere og trænere.

Den danske træningsbane nede i Freudenstadt.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det ér irriterende.

Kort før det danske landsholds ankomst til Freudenstadt var den tildelte træningsbane langt fra i tiptop stand.

Derfor besluttede man få dage inden den skulle tages i brug at anlægge et helt nyt græstæppe med importeret rullegræs.

Den slags medfører selvsagt, at træningsbanen heller ikke nu er i perfekt stand. Eller i en tilstand, som kan forventes at blive stillet til rådighed ved en EM-slutrunde i Tyskland.

Både de danske spillere og landstræner Kasper Hjulmand har forholdt sig til den efterhånden noget omdiskuterede bane. Nogle gange tales situationen ned, mens andre medgiver, at det nok ikke er helt ideelt.

I EM Ambassaden er den tidligere landsholdsspiller Rasmus Würtz dog ikke det mindste i tvivl om, at spillere og trænere ikke kan undgå at være frustrerede over banen.

– Jamen, jeg ved, at det der, det er et kæmpe irritationsmoment. Nok især hos træner-teamet, men nok også hos nogle spillere, fordi at når man skal ud og træne kombinationer, det offensive spil og så videre, hvis ikke banen er i orden, og den ikke minder lidt om det, de skal spille på i kampene, så er det et problem, siger han.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Der er dog et element, som det danske landshold havde held med både i testkampen mod Sverige og mod Norge, som ikke kommer til at blive påvirket af træningsbanens kvalitet – eller mangel på samme.

– Noget af det, jeg så vil sige, der kommer til at blive arbejdet meget på, det bliver de her standardsituationer. Og det kan man selvfølgelig godt gøre, selvom banen ikke er helt optimal i og med, at man skal sparke på en død bold. Og der har Danmark altså set skarpe ud.

– Det er jo min gamle ven fra AaB, Lars Knudsen, der står for de her standardsituationer. Og man kan se, at det er ikke tilfældigt, og heller ikke de mål, de laver.

– Det mål mod Sverige er jo helt sikkert noget, de har analyseret sig frem til. Udadskruet spark fra vores højre side, hvor Eriksen slår den, der ved vi godt, at zonerne plejer at stå en lille smule længere ude, og der rammer han på indersiden af dem, og så kommer der en screening indvendigt på, og så kommer Pierre-Emile (Højbjerg, red.) og sparker den ind. 

– Det var skide godt lavet, og det tror jeg bliver et kæmpe våben for Danmark ved den her slutrunde, siger Rasmus Würtz.

Du kan se klippet med Rasmus Würtz i videoen øverst i artiklen.

Du kan også læse mere om det danske landsholds dødboldsansvarlige, Lars Knudsen, der så sent som torsdag varsler flere tricks i ærmet ved EM 2024.

Dansk dødboldstræner lover: Vi har masser ting i ærmet

Dyk ned i det seneste afsnit af EM Ambassaden på både lyd og video herunder.

Husk at subscribe til vores udsendelser.

Her kan du lytte til vores Podcast:

Du kan lytte i både Spotify og Apples Podcast app.

Du kan også høre med her på Podbean:

Du kan også se hele vores udsendelse på Youtube herunder:

Danmark spiller som bekendt sin første landskamp ved EM mod Slovenien søndag den 16. juni.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P