EM 2024

Dansk dødboldstræner lover: Vi har masser ting i ærmet

Lars Knudsen har fungeret som dødboldstræner på det danske landshold siden marts, og han lover, at holdet har et par ting på bedding frem mod de tre gruppekampe ved EM-slutrunden.

Dødboldstræner Lars Knudsen møder den danske presse under EM-slutrunden i Tyskland 2024.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det så ud til at fungere mod både Sverige og Norge.

De offensive dødbolde.

Både mod Sverige og Norge scorede det danske landshold på hjørnespark, og efterfølgende var både spillere og landstræner Kasper Hjulmand ude med ros til en mand, som næppe er kendt i den brede offentlighed.

Siden marts har det nemlig været 47-årige Lars Knudsen, der har haft ansvaret for det danske landsholds dødbolde, og han tør godt love, at der venter mere fra dansk side til kampene mod Slovenien, England og Serbien.

DBU tilknytter to trænere forud for EM til sommer

– Vi har masser gode ting i ærmet, og det har vi til hver enkelt kamp. Gutterne arbejder fantastisk godt sammen, og jeg er sikker på, at vi nok skal være en trussel, lyder det torsdag fra Lars Knudsen.

Selvom det danske landshold frem mod de tre vigtige gruppespilskampe har et skærpet fokus på dødbolde, så er der en begrænsning på, hvor meget, spillerne kan rumme.

– Når man skal forberede sig til en kamp, så er der mange ting, man skal være klar over. Kasper [Hjulmand] har en masse ting i forhold til det åbne spil, offensivt og defensivt. Vi har også forskellige standardsituationer, som vi arbejder med.

– Der er en eller anden grænse for, hvor meget vi kan lægge på. Vi kan ikke lægge 10 ting på, det er nogen færre end det, forklarer Lars Knudsen.

Til dagligt er Lars Knudsen dødboldstræner under Jess Thorup i tyske Augsburg, og tidligere har han arbejdet i både Leicester, det amerikanske landshold, flere forskellige danske u-landshold samt AaB og FC Midtjylland.

På det danske A-landshold har Lars Knudsen en finger med i spillet hvad angår både offensive og defensive dødbolde.

– Vi har måske en lille smule mere vægt på det offensive, men det er klart, at hvis ikke det defensive fungerer, så kommer vi ikke i plus. Det er jo det, der er hele målet med, at vi skal have ekstra fokus på standardsituationerne. Det er, at vi skal lande i plus, lyder det fra Lars Knudsen, der afslutningsvis understreger:

– Vi er rigtig stærke på begge!

Lars Knudsen er som udgangspunkt tilknyttet det danske landshold til og med EM-slutrunden.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P