EM 2024

Nørgaard om Højbjergs målform: Det klæder ham

Pierre-Emile Højbjerg har vist sig som en yderst gedigen målscorer på det danske landshold, og det er noget, der klæder ham, mener Christian Nørgaard.

Pierre-Emile Højbjerg fejrer sin scoring mod Sverige sammen med Rasmus Højlund.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Pierre-Emile Højbjerg er begyndt at score mål på det danske landshold.

Den danske midtbanemotor scorede nok det vigtigste af slagsen mod Finland i EM-kvalifikationen, men siden er han ikke gået i stå.

I Herrelandsholdets testkampe mod Sverige og Norge nettede han i begge opgør, og det er noget, Christian Nørgaard har lagt mærke til.

Men han vil ikke tage kredit for, at han er skyld i Højbjergs nyfundne målform.

– Nej, det er nok noget, han selv har fundet på, for han virker til at gøre det, uanset om jeg er der eller ej.

– Det er meget imponerende, synes jeg. Men han er også bedst i den rolle, hvor han har noget frihed til at komme med frem. At der så også kommer output på tingene er stærkt, siger Christian Nørgaard til campo.dk.

Selvom Pierre-Emile Højbjerg er imponerende i rollen fremad banen, skal der stadig være nogen, der holder skansen tilbage i banen, mener Brentford-danskeren.

– Jeg tror, det er meget godt, at der er nogen, der holder lidt balance – om det så er mig eller [Morten] Hjulmand eller [Thomas] Delaney… arg, han er nok også mere en boks-til-boks-spiller, men der skal også være nogen, der tænker lidt den anden vej.

– Men jeg synes, det klæder Pierre i den rolle – at komme lidt længere frem på banen, og han har også vist sig at være ekstrem målfarlig både i kvalifikationen men også i de seneste testkampe, siger Nørgaard.

Medie: United har tre Højlund-konkurrenter på blokken

Danmark spiller den første kamp ved EM-slutrunden søndag, hvor Slovenien står for skud.

Kampen fløjtes op klokken 18:00 og bliver vist på DR1 og DRTV.

Se interviewet med Christian Nørgaard i videoen øverst i artiklen

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P