3F Superligaen

Brøndby straffes hårdt: Får kæmpebøde og tilskuerstraf

Brøndby IF er tirsdag formiddag blevet tildelt en stor bøde og en tilskuerstraf som følge af hændelserne omkring sidste spillerunde af Superligaen, hvor AGF gæstede Brøndby Stadion.

Brøndby IFs Patrick Pentz efter 3F Superliga-kampen mellem Brøndby IF og AGF på Brøndby Stadion i Brøndby søndag den 26. maj 2024.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Brøndby IF har tirsdag formiddag fået sin straf.

En stor pose penge og en betinget fratagelse af tilskuere, lyder straffen som Fodboldens Disciplinærinstans har tildelt de blå-gule fra Vestegnen.

Nærmere bestemt skal klubben betale en stor bøde på 250.000 kroner, mens klubben er blevet tildelt en betinget fratagelse af fans i næste hjemmekamp, som kan fungere helt eller delvist. Det sker på baggrund af en række hændelser i forbindelse med superligaopgøret mod AGF.

Med det menes der, at den betingede fratagelse af fans kan blive udløst, hvis der i løbet af de kommende 12 måneder sker så meget som én voldelig hændelse eller hærværk på eller omkring stadion i forbindelse med Brøndbys kampe.

Sker det, vil Brøndby blive sanktioneret, og den næstkommende kamp på Brøndby Stadion vil være helt eller delvist for lukkede tribuner.

I kendelsen fra Fodboldens Disciplinærinstans fremgår det, at specielt urolighederne og volden rettet mod AGF-tilskuere efter kampen mellem Brøndby og AGF er årsag til den hårde straf. Dertil lægges også den massive og organiserede afbrænding af pyroteknik – 104 romerlys, fire blitz og tre røgbomber.

Endelig har Fodboldens Disciplinærinstans også lagt vægt på, at der i denne omgang skulle være tale om Brøndby IF’s 17. indberetning.

Det oplyses i kendelsen, at Brøndby IF nu har to uger til at appellere kendelsen

Medie: Brøndby-talent nærmer sig klubskifte

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P