3F Superligaen

Ny analyse: Her er Superligaens mest værdifulde spillere

Det internationale fodboldobservatorie, CIES, har udformet en ny analyse over spillere med højest værdi i Skandinaviens fodboldligaer. Otte af ti spillere gør sig i Superligaen – se listen her.

FC Nordsjællands Andreas Schjelderup i duel med F.C. Københavns Elias Jelert.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Superligaen er spækket med talent – også i en grad så vores naboer fra Sverige og Norge ikke rigtig kan følge med.

Det slår en ny analyse fra det internationale fodboldobservatorie, CIES, nu fast.

I en analyse af spillernes transferværdi i Skandinaviens fodboldligaer er det klart superligaspillerne, der dominerer. Af de 10 spillere med højest transferværdi gør otte sig i Superligaen.

Listen toppes dog af en spiller i det norske. Det er dog en dansk spiller, der er tale om – nemlig danske Albert Grønbæk.

Han vurderes til at have en transferværdi på 16,7 millioner euro – svarende til omkring 125 millioner danske kroner.

Herefter følger en række superligaspillere – nogen med dansk islæt og andre uden. I alt har tre danske spillere fundet vej til listen.

Foruden Albert Grønbæk tæller listen også F.C. Københavns Elias Jelert og FC Midtjyllands Oliver Sørensen, som indtager henholdsvis plads nummer fire og ti på listen.

I alt har tre superligaklubber spillere repræsenteret på listen. Det gælder for F.C. København (2), FC Midtjylland (3) og FC Nordsjælland (3).

Danmark vinder også det indbyrdes opgør mod vores naboer, når det kommer til spillernes nationalitet. Danmark har tre spillere med, Norge har to, mens Sverige har nul.

Se hele listen over spillere med højest transferværdi i skandinavisk fodbold herunder. Du kan også dykke ned i verdens mest værdifulde spillere i linket, hvor en dansker er placeret som nummer 14

Ny analyse: Dansker er den 14. dyreste spiller i verden

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P