Herrelandsholdet

Ny analyse: Dansker er den 14. dyreste spiller i verden

En ny analyse fra det internationale fodboldobservatorie, CIES, har vurderet transferværdien af de 100 dyreste spillere i verden. Og på listens 14. plads finder man en dansker.

Den danske holdopstilling før testkampen mellem Danmark - Sverige i Parken, onsdag den 5. juni 2024.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Hvem er spilleren med størst transferværdi i verden?

Ifølge en ny analyse fra det internationale fodboldobservatorie, CIES, så er svaret på ovenstående spørgsmål; ‘Jude Bellingham.

Den unge engelske Real Madrid-profil vurderes til at have en transferværdi på svimlende 280 millioner euro – svarende til små 2,1 milliarder danske kroner.

Ingen formår rigtigt at komme i nærheden af Jude Bellingham prismæssigt. Den tætteste forfølger er norske Erling Haaland, som vurderes til 255 millioner euro, hvilket er omkring 1,9 milliarder kroner.

Stiller man i stedet spørgsmål; Hvem er danskeren med størst transferværdi?, så skal man bevæge sig lidt længere ned af listen – men faktisk ikke så langt igen.

Danskeren med størst transferværdi netop nu, vurderes til at være den 14. dyreste spiller i verden. Og navnet på spilleren er Rasmus Højlund.

Den 21-årige Manchester United-angriber vurderes til at have en transferværdi på hele 123,7 millioner euro

Dermed nærmer Rasmus Højlund sig milliardklassen i danske termer. Prisen på 123,7 millioner euro svarer nemlig til 923 millioner danske kroner.

Rasmus Højlund er den eneste dansker på listen, som altså indeholder de 100 dyreste spillere i verden målt på deres øjeblikkelige transferværdi.

Se CIES-listens top-10 i tabellen nedenfor. Tallene ud for de enkelte spillere gøres op i millioner euro

EM Retro: Velsignet før semifinale – det hjalp sgu ikke

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P