Champions League

Så du det? Brøndby-fans på lægterne til CL-finale

Nogle undrede sig måske over, hvorfor der lige pludselig blev filmet på folk i Brøndby-trøjer, da Champions League-finalen var i fuld gang. Her er forklaringen.

Dortmund-fansene skaber en vild kulisse i Champions League-finalen.
Foto: Hannah Mckay/Reuters/Ritzau Scanpix

Brøndby IF var ikke et af de to hold, der spillede Champions League-finalen på Wembley. Det havde ellers været ret vildt.

Alligevel blev der i løbet af kampen filmet ud på en gruppe Brøndby-fans, der sang på livet løs, mens Real Madrid og Borussia Dortmund udkæmpede slaget på banen.

Men hvorfor var Brøndby-tilhængerne til stede?

I rigtig mange år har Dortmund og Brøndby haft et tæt forhold til hinanden på fansiden. Næsten et samarbejde faktisk.

Hvad det helt præcist er udsprunget af er svært at sætte en finger på, men det er to klubber, der på mange måder minder om hinanden – mere end blot ved at spille i samme farver.

Begge er store traditionsklubber, der traditionelt har henvendt sig til arbejderklassen. Ligeledes var begge klubber gode i halvfemserne, hvorefter de gennemgik en svær periode.

Derfor er det heller ikke uvant at se Brøndby-fans til stede på stadion, når Dortmund spiller i Bundesligaen. Der flages også tit for ‘venskabsklubben’, under kampe på eget stadion.

Det er også derfor, at de Brøndby-fans, der er til stede ikke bærer en normal Brøndby-trøje, men en trøje, der er lavet til lejligheden.

Desværre for dem, var det ikke vennerne fra Dortmund, der løb med Champions League-titlen, da Real Madrid gjorde, hvad de gør bedst og scorede to ret sene mål i anden halvleg.

Real Madrid gør det igen: Vinder Champions League

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P