EM 2024

Har trænet O’Riley og fulgt ham længe: Virkelig skuffet

John Gorman, der tidligere har spillet for Tottenham, har været assistenttræner på det engelske landshold, er fra Skotland og stor Celtic-fan, har fulgt Matt O’Riley siden han var teenagedreng. Han forstår ingenting af, at Kasper Hjulmand ikke har fundet plads til ham i den danske EM-trup.

Matt O'Riley fejrer en scoring for Celtic.
Foto: Ed Sykes/Reuters/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Da Kasper Hjulmand torsdag løftede sløret for de 26 spillere, der skal repræsentere Danmark ved sommerens EM-slutrunde, var der ingen Matt O’Riley iblandt.

Det til trods for, at han har høstet enorm succes i skotsk fodbold for Celtic.

Blandt andet blev han kåret til både årets spiller samt årets unge spiller i den skotske storklub, som han i øvrigt vandt både pokalturneringen og ligaen med.

Matt O'Riley fejrer en scoring for Celtic.
Foto: Ed Sykes/Reuters/Ritzau Scanpix

Samtidig spillede han fra start i seks ud af seks Champions League-kampe, hvor han diskede op med tre assists fra sin position på midtbanen.

I den hjemlige liga noterede han sig for svimlende 18 mål og 13 oplæg i 37 kampe.

En stor del af spørgsmålene fra de fremmødte journalister ved torsdagens pressemøde gik derfor også på, hvorfor Kasper Hjulmand ikke har fundet plads til den 23-årige midtbanespiller.

Matt O'Riley i kamp for Celtic.
Foto: Russell Cheyne/Reuters/Ritzau Scanpix

Men det er ikke kun herhjemme, at Matt O’Rileys manglende udtagelse vækker undren.

Det gør den også i Skotland.

Campo.dk har således talt med 74-årige John Gorman, der selv trak i Celtic-trøjen som spiller, inden turen gik til Tottenham.

Senere i karrieren har han været blandt andet været assistenttræner på det engelske A-landshold og i Southampton under Glenn Hoddle.

Han har også været assistenttræner i QPR og i den klub, som Matt O’Riley skiftede til Celtic fra, MK Dons – og så er han Celtic-fan helt ind til benene.

– Jeg var åbenlyst spændt på grund af den sæson, han har haft i Celtic. Så jeg er virkelig skuffet, for jeg har så høje tanker om den fyr. Han er blevet en af mine favoritter.

– Jeg har spillet i Tottenham og været assistenttræner på det engelske landshold, så jeg ved godt, hvad jeg taler om. Også selvom jeg nok er lidt biased, fordi jeg har kendt ham, siden han var dreng.

Foto: Russell Cheyne/Reuters/Ritzau Scanpix

Ikke mindst har John Gorman nemlig trænet Matt O’Riley, da den 23-årige midtbanespiller som helt ung forlod Fulham.

John Gorman havde en ven, der var agent for O’Riley, og det var den vej igennem, at samarbejdet opstod.

– Jeg troede, det var helt sikkert (at han ville blive udtaget, red.). Jeg troede slet ikke, at det var et spørgsmål, siger han.

– Jeg troede, at han levede op til niveauet. Også med den måde, han har spillet på. Han har gjort det godt i Champions League.

– Man skulle jo tro, at Danmark ville være henrykte over at have ham i truppen. Jeg siger ikke, at han skal starte inde i kampen, men i det mindste være med i truppen – og hvis der så bliver brug for ham, så skulle han selvfølgelig ind.

– Han er ikke andet end kvalitet. Knægten har været fuldstændig utrolig. Og så ved jeg godt, at der kan være noget med standarden i den skotske liga, men Rangers gik hele vejen til finalen i Europa League sidste år. Det er da ikke helt dårligt?

Matt O'Riley fejrer Adam Idahs scoring sammen med McGregor.
Foto: Russell Cheyne/Reuters/Ritzau Scanpix

John Gorman mener ikke, at skotsk fodbold er så dårligt, som han tror, at Kasper Hjulmand mener.

– Jeg ved godt, at standarden ikke er lige så høj som i England. Det er åbenlyst. Det vil ingen være uenige i. Men det er stadig en god standard.

Kommentarerne kommer ovenpå en udtalelse fra Kasper Hjulmand til Tipsbladet, som senere er blevet bragt i skotske medier.

Her peger den danske landstræner på, at niveauet i Skotland også ville spille en rolle i forhold til Matt O’Rileys chancer for en plads i EM-truppen.

– Da jeg læste det, blev jeg lidt skuffet over træneren. Ikke kun på Matts vegne, men på vegne af alle i Skotland. For du kan kritisere alt det, du vil, men faktum er, at det stadig er nogle hårde kampe.

– Hvis man har spillet kampene mellem Celtic og Rangers som Matt har gjort… Standarden er virkelig høj i de kampe. De kampe alene er nok til at bevise, hvor god han er.

John Gorman fortæller videre, at Matt O’Riley efter hans overbevisning ikke er langt efter hverken Christian Eriksen eller Pierre-Emile Højbjerg.

– Hvis ikke han kunne konkurrere med dem, så kunne han i det mindste være der sammen med dem. De ville også hjælpe ham, det er jeg sikker på. De er utroligt professionelle. Jeg er sikker på, at de ville være glade for at spille med Matt O’Riley.

Men hvad er det så, at Danmark helt specifikt misser på banen, ved ikke at have den 23-årige målmaskine af en midtbanespiller med til EM?

– Hans kreativitet, hans absolutte kvalitet, hans ro. Han er en fantastisk spiller. Han er så rolig i kampene, selv når det er mellem Celtic og Rangers.

– Og kvaliteten… Han ser altid ud til at have tid med bolden.

Han fortsætter med at sammenligne Matt O’Riley med ingen ringere end Glenn Hoddle, som han har spillet med og været assistenttræner for, der i sin tid havde en karriere, som de færreste tør drømme om:

– Han er ikke lige så god som Glenn. Det er han ikke. Men han har noget af det, som Glenn havde i den alder. Deres stil minder om hinanden.

– Han leder altid efter den der dræbende stikning. Han har en helt utrolig dejlig måde at spille bolden på. Han har et dejligt touch. Og så har han et virkelig godt blik for spillet. Han ser det samme, som Glenn gjorde som ung, siger han.

Danmark spiller testkampe mod Sverige og Norge henholdsvis den 5. og 8. juni.

Den 16. juni spiller Danmark sin første kamp ved EM-slutrunden mod Slovenien.

O’Riley skal ikke med: Har gjort hvad han skulle
Ikke med til EM: Mest værdifulde nogensinde
Så er den her: Se Danmarks trup til EM 2024

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P