Bundesligaen

Forløsning i Mainz: Henriksen er en ‘levende legende’

Bo Henriksen får ros fra flere kanter og for meget forskellige kompetencer. Han er en levende legende og en fantastisk motivator, lyder det blandt andet.

Mainz' cheftræner, Bo Henriksen, under Bundesligakampen mod FC Köln.
Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

Der lød et kollektivt suk af lettelse i Mainz lørdag eftermiddag.

Byens fodboldhold klarede skærene i bunden af Bundesligaen og får en sæson mere i rækken. Noget som virkede utænkeligt for få måneder siden.

I februar kom Bo Henriksen til Mainz, og den danske fodboldtræner tilskrives en stor del af æren for, at den tyske klub forlænger livet i Bundesligaen.

Ifølge en af Henriksens spillere, den 27-årige Nadiem Amiri, er danskeren en ‘levende legende’, som finder danse-trinnene frem efter kampe.

– Det er skørt, hvordan en person kommer ind i et omklædningsrum hver dag og skriger, danser og griner. Jeg har aldrig set en træner danse efter kampe før.

– Han har virkelig bidraget til en fed atmosfære i nedrykningskampen, siger Amiri til det tyske medie Kicker.

Stor ros til Bo Henriksen: Han har genoplivet Mainz

Bo Henriksen bliver senere spurgt ind til sine danse move. Han mener selv, han er en ret dygtig danser.

– Jeg danser før hver kamp. Men i aften kommer jeg kun til at danse med min kone. Hun flyttede med mig herned, og hun gør alt med mig, siger Bo Henriksen til Kicker.

Mainz' cheftræner, Bo Henriksen, under Bundesligakampen mod FC Köln.
Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

Den tidligere FC Midtjylland-træner får også stor ros fra andre i den tyske klub. Blandt andet klubbens sportsdirektør Martin Schmidt.

– Jeg tror, vi har hørt ordet ‘modig’ 100.000 gange i de seneste 13 uger. Han er kommet ind i hovederne på spillerne, og han fik dem til at tro på, hvad de gør.

– Han er en fantastisk motivator og person, siger han til Kicker.

Henriksen og Mainz’ overlevelsesmission lykkes

Festen og dansen kommer nok til at fortsætte aftenen og natten. Nu er der sommerpause, inden en ny Bundesliga-sæson står på programmet for Henriksen og Mainz.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P