Premier League

Hvem vinder Premier League? – Supercomputer afgør titelræset

Tre point adskiller i skrivende stund tre klubber i toppen af Premier League. Men hvem er egentlig størst favorit til at vinde det engelske mesterskab i denne sæson? Det giver analysefirmaet Opta’s supercomputer svaret på her.

Phil Foden, Erling Haaland, John Stones og Kevin De Bruyne fejrer Phil Fodens scoring.
Foto: Jason Cairnduff/Reuters/Ritzau Scanpix

Det spidser til i de fleste ligaer rundt om i Europa.

Det gælder for så vidt også i den engelske Premier League, hvor tre klubber i skrivende stund er inden for tre point af hinanden med få spillerunder tilbage.

Der er tale om Arsenal (77 p.), Manchester City (76 p.) og Liverpool (74 p.). Det er blandt disse tre klubber det engelske mesterskab skal afgøres, men hvem mon løber med triumfen?

Analysefirmaet Opta har set på tallene. Og her har weekendens samt denne uges opgør haft stor betydning.

Liverpool, som er sidst af de tre klubber, måtte nemlig se sig besejret af naboerne fra Everton. Det betyder, at både Manchester City og Arsenal skal snuble, hvis titlen skal til Merseyside.

Omvendt storsejrede Manchester City torsdag aften mod Brighton, mens Arsenal gjorde rent bord i de to opgør mod Wolves og Chelsea. Dermed er der nu ifølge Opta’s beregninger tale om et titelræs mellem to klubber.

Procentsatserne for at vinde Premier League-titlen i denne sæson fordeler sig derfor således:

  • Manchester City – 62,2 procent
  • Arsenal – 35,1 procent
  • Liverpool – 2,7 procent

Grunden til at Manchester City ses som favoritter til titlen – til trods for at Arsenal i skrivende stund topper Premier League – skyldes, at Manchester City fortsat har en kamp i hånden.

Pep Guardiolas tropper mangler fem kampe, mens Arsenal blot mangler fire. Vinder Manchester City sine resterende kampe, er mesterskabet dermed med sikkerhed i hus.

Begge klubber skal igen i aktion på søndag. Her venter et derby mellem Tottenham og Arsenal, mens Nottingham Forest skal forsøge at skrabe point sammen i klubbens jagt på overlevelse mod Manchester City.

Få overblikket på, hvor du kan følge kampene på TV og streaming her

Arne Slot bekræfter Liverpool-snak: Jeg tror på det sker

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P