FA Cup

FA forsvarer omdiskuteret FA Cup-beslutning

En anden engelsk fodboldinstans og klubber uden for Premier League mener ikke, de har været inviteret med i diskussionerne.

Foto: Lee Smith/Reuters/Ritzau Scanpix

Det er slut med omkampe i FA Cuppen fra næste sæson. Det bekræftede FA og Premier League torsdag.

I en ny aftale, som gælder de næste seks sæsoner, vil man forsøge at restrukturere verdens ældste pokalturnering. Og nu forsvarer FA ifølge The Athletic, hvorfor de er gået med til at sløjfe omkampene i deres turnering.

– Beslutningen blev diskuteret allerede i de indledende møder. Alle var enige om, at omkampene ikke kunne fortsætte.

– Men ændringen betyder, at FA Cuppen går tilbage til at være en weekend-begivenhed hver runde. Det sikrer, at vi har eksklusive TV-huller i en pakket kalender, lyder det fra forbundet.

FA og Premier League enige: Massive ændringer i FA Cup

FA Cuppen er det engelske fodboldforbunds(FA) egen turnering. Den nye aftale er lavet sammen med Premier League. Det er formålet, at aftalen skal sikre udviklingen i engelsk fodbold over en bred kam.

Kritik af aftalen

Omkampene har historisk betydet en mulighed for ekstra penge i klubkasserne uden for Premier League. Direktøren for liga-systemet under Premier League(EFL), Trevor Birch kalder ifølge The Athletic beslutningen frustrerende og skuffende.

Mediet skriver, at EFL ifølge Trevor Birch ikke har godkendt beslutningen om at sløjfe omkampene. Han mener, de indledningsvist har været med i diskussioner, hvor det har været på tapetet. Men de diskussioner er efter hans mening ikke blevet til mere.

Flere af klubberne uden for Premier League skulle angiveligt også mene, at de ikke er blevet inddraget i den omdiskuterede beslutning.

FA derimod mener, at EFL var repræsenteret på et møde, hvor næste sæsons kalender – og altså elementer omkring sløjfningen af de ekstra kampe – blev diskuteret.

PL-fans raser – billetpriser eksploderer næste sæson

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P