NordicBet Ligaen

11 trænere i AaB på 14 år: Svært for os i truppen

Jakob Ahlmann har spillet under et hav af forskellige cheftrænere i sine 14 år på AaB’s førstehold. Tirsdag sagde han og klubben farvel til Oscar Hiljemark, og derfor overtager assistenten nu roret – og det er Ahlmanns 11. træner.

AaBs Frederik Børsting har scoret til 1-0 og jubler med Jakob Ahlmann i 3F Superligakampen AaB mod AGF på Aalborg Portland Park, torsdag den 9. juli 2020.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

11 cheftrænere på 14 år.

Det er kendsgerningen for AaB’s Jakob Ahlmann, som har spillet på førsteholdet i den nordjyske klub siden debuten i 2010.

Dengang hed cheftræneren Magnus Pehrsson, og siden har en perlerække af danske og internationale trænere været gennem AaB-møllen.

Tirsdag kom så den nyeste, da den norske assistent Mathias Haugaasen blev forfremmet til fungerende cheftræner, imens klubben leder efter afløseren til netop-afgåede Oscar Hiljemark.

Ahlmann hilser den nye fungerende cheftræner velkommen, som skal være med til at køre oprykningen til 3F Superliga endeligt i hus.

– Der er fuld opbakning til Mathias, og nu kender vi ham jo ret godt efterhånden, og vi er klar til at gøre det her færdigt, hvis det er ham, der står i spidsen for holdet i de sidste kampe, udtaler Ahlmann til campo.dk.

Aldrig godt at skifte træner så ofte, som vi har gjort

Jakob Ahlmann

Haugaasen kom til klubben forud for denne sæson, og det er en kompetent mand, som overtager styringen på holdet.

Hiljemark om skifte væk fra AaB: Har store ambitioner

– Vi ved, at Mathias er fagligt rigtig dygtig og har nogle gode ting i måden, han træner på, og ser spillet og omgås os spillere på. Så det er en mand, vi er klar til at bakke fuldstændig op om, og så må vi se, hvor længe han har tøjlerne, lyder det fra Ahlmann.

Masser af uro

I nyere tid har AaB sadlet på cheftrænerposten mange gange. Haugaasen er den femte træner i spidsen siden januar 2021, og det høje cheftrænerantal er ikke et sundhedstegn, lyder det fra Jakob Ahlmann.

– Min første lange periode i AaB var ikke så speciel, hvad angår cheftrænere, men jeg må nok indrømme, at de senere år har været voldsommere. Det er aldrig godt at skifte træner så ofte, som vi har gjort. Det tror jeg, de sidste tre-fire år i klubben også har været et godt bevis på, udtaler Ahlmann.

Det kan være godt med luftforandring, når en ny cheftræner melder sin ankomst, men de seneste mange trænerudskiftninger er kommet med en pris fortæller den 33-årige back.

AaBs Frederik Børsting har scoret til 1-0 og jubler med Jakob Ahlmann i 3F Superligakampen AaB mod AGF på Aalborg Portland Park, torsdag den 9. juli 2020.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

– Det har skabt masser af uro. Nogle trænere har selvfølgelig haft det sværere end andre, men generelt set har det været for meget. Det har været svært for os i truppen altid at præstere under de bedste vilkår, fordi at der har været så meget skift i opstillinger, strategier, og alle de ting, der nu hører med, når der kommer en ny mand ved roret, slutter Ahlmann.

Se alle cheftrænere, som Jakob Ahlmann har spillet under i AaB her.

Ahlmanns trænere siden 2010

ÅrstalCheftrænerKampe
2009-2010Magnus Pehrsson72
2010-2015Kent Nielsen183
2015-2016Lars Søndergaard62
2017-2018Morten Wieghorst74
2018-2020Jacob Friis66
2020Peter Feher9
2021-2022Martí Cifuentes40
2022Lars Friis22
2022-2023Erik Hamrén16
2023-2024Oscar Hiljemark42
2024Mathias Haugaasen0
Data fra Transfermarkt

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P