Premier League

Howe om Tonalis nye sigtelse: Ikke overraskende for os

Newcastle-manager Eddie Howe fortæller på fredagens pressemøde, at torsdagens sigtelse mod Sandro Tonali ikke kommer som en overraskelse for klubben.

Soccer Football – Premier League – Newcastle United v Aston Villa – St James’ Park, Newcastle, Britain – August 12, 2023 Newcastle United manager Eddie Howe celebrates with Sandro Tonali after the match Action Images via Reuters/Lee Smith EDITORIAL USE ONLY.No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or ‘live’ services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation.No use in betting, games or single club /league/player publications. Please contact your account representative for further details.

Det var en stor nyhed i medieverdenen, men ikke hos Newcastle.

Torsdag kom det frem, at midtbanespilleren Sandro Tonali var blevet sigtet for i alt 50 brud på engelsk fodbolds bettingregler.

Den sigtelse havde de dog set komme i italienerens klub.

– Det kom ikke som en overraskelse for os. Sandro har fra dag ét samarbejdet og været meget ærlig overfor klubben, overfor os og overfor myndighederne omkring, hvad han havde gjort og de problemer, han havde, så det kom ikke som en overraskelse i går.

– Eksternt er det måske kommet som en overraskelse for andre at høre den nyhed, men vi har støttet ham igennem hele processen, lyder det fredag fra Eddie Howe.

Ikke bare i Italien: Tonali sigtes for yderligere overtrædelser

Sandro Tonali afsoner allerede en ti måneder lang karantæne for brud på betting-regler i Italien, og torsdagens nyhed handler altså alene om de brud, som Tonali angiveligt har begået i sin tid i engelsk fodbold i perioden fra 12. august til 12. oktober sidste år.

Italienerens nuværende karantæne udløber først til august, og endnu vides det ikke, hvorvidt en eventuel straf fra det engelske fodboldforbund vil blive lagt i forlængelse af den nuværende karantæne.

Det ved de heller ikke hos Newcastle.

– Det ved vi ikke, det er det ærlige svar. Jeg håber helt bestemt på Sandros vegne, at der ikke er yderligere konsekvenser.

– Han har lidt i denne periode. Han har søgt hjælp og har været meget ærlig. Han har indrømmet, at han har et problem. Jeg tror det bedste for Sandro vil være at genoptage sin karriere, når han har taget sin straf og har lært en masse lektier fra det her, lyder det fra Eddie Howe.

Newcastle-bossen er sikker på, at den 23-årige italiener får stor indflydelse på holdet, når han engang vender retur.

– Han søger jævnligt hjælp. Det her noget, der ikke kommer til at gå væk for ham, så han er jævnligt til møder i Italien og i England for at arbejde med de problemer, han har.

– Mentalt må jeg sige, at han har været virkelig god til træning, han har været virkelig god udenfor banen, han har været en fantastisk holdkammerat. Han har støttet sine holdkammerater og trænet virkelig godt for at sætte et godt eksempel.

– Hans engelsk er også forbedret meget, hvilket er virkelig godt. Han kommunikerer rigtig godt med sine holdkammerater nu, hvilket er virkelig vigtigt. Jeg er meget positiv omkring hans comeback, når det kommer, at han vil få en enorm indflydelse på holdet, lyder det fra Howe.

Sandro Tonali kostede angiveligt Newcastle 477 millioner danske kroner, da han den 3. juli forlod AC Milan til fordel for den nordøstengelske klub.

Godt en måned senere startede italienerens påståede brud på de engelske bettingregler. Tonali nåede otte kampe i Premier League, tre i Champions League og en enkelt i den engelske ligacup, inden han 27. oktober fik sin nuværende karantæne.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P