EM 2024

Tyskland indfører grænsekontrol til EM

Tyskland kommer til at indføre ekstra sikkerhedsforanstaltninger, når nationen til sommer skal være vært for EM-slutrunden.

Euro 2024 logoet på en bold.
Foto: Kirill Kudryavtsev/AFP/Ritzau Scanpix

Når danske fodboldfans til sommer krydser grænsen til Tyskland, skal de have passet klar.

Vores naboer mod syd vil til sommer indføre midlertidig grænsekontrol.

Det fortæller den tyske indenrigsminister.

– Vi vil udføre midlertidig grænsekontrol ved alle tyske grænser under turneringen for at forhindre mulige voldelige kriminelle i at komme ind i landet.

– Det er nødvendigt for at beskytte denne enorme internationale begivenhed på bedst mulig vis, siger indenrigsminister Nancy Faeser til Rheinische Post.

Ifølge Reinishce Post kommer sikkerhedsforanstaltninger i kølvandet på terrorangrebet i Moskva. Dertil kommer en akut trussel fra islamistiske terrorgrupper mod Tyskland.

– For mig har sikkerheden ved EM-slutrunden højeste prioritet. Vi samler alle sikkerhedsautoriteternes styrker yderligere og forbereder os på alle mulige farer, lyder det fra Faeser, der selv besøger de kommende EM-stadioner forud for slutrunden.

EM-basen er klar – Her skal Danmark bo under EM 2024

– Det handler om rejsevejene for landsholdene, gæster og fans. Det handler om sikkerhed på stadion og i fanzonerne, lyder det fra indenrigsministeren.

Politiet har indført “ferieforbud”

Det tyske forbundspoliti er klar til sommerens slutrunde, hvor de har taget et særligt værktøj i brug for at sikre, at alle politifolk er på arbejde.

– Forbundspolitiet har indført et ferieforbud til EM-slutrunden. Det betyder at vi kan regne med den størst mulige rådighed over personale, lyder det fra Andreas Roßkopf, der er formand for den tyske politiunion.

Sommerens EM-slutrunde løber af stablen fra den 14. juni til den 14. juli.

I alt 10 stadioner tages i brug ved sommerens EM-slutrunde. Det danske landshold spiller sine gruppespilskampe i henholdsvis München, Stuttgart og Köln.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P