International Fodbold

Svensk forløsning: Jon Dahl får første sejr på hjemmebane

Jon Dahl Tomasson fik mandag aften hjemmebanedebut, da han og Sverige besejrede Albanien i en testkamp i Stockholm. Det var danskerens første sejr i spidsen som landstræner.

Jon Dahl Tomasson i spidsen for det svenske landshold.
Foto: Jessica Gow/EPA/Ritzau Scanpix

Jon Dahl Tomasson fik en hård debut som landstræner for Sverige.

I torsdags blev de svenske naboer sendt hjem fra Portugal med en 5-2 lussing. Den skulle revancheres mandag aften hjemme mod Albanien.

Her havde Tomasson blandt andet fundet plads til stjernen Emil Forsberg, som ellers var bænket i den første kamp. Og hjemmeholdet sad godt på spillet fra start.

Svenskerne havde flere gode optræk, men manglede den sidste koldblodighed for at spille chancerne helt store. Det kom tæt på en svensk scoring, da Emil Forsberg ramte stolpen midtvejs i første halvleg.

Det var dog målløst ved pausen, og i anden halvleg var det gæsterne fra Albanien, som havde teten.

Jon Dahl Tomasson i spidsen for det svenske landshold.
Foto: Jessica Gow/EPA/Ritzau Scanpix

Den svenske stjerne Alexander Isak kom dog frem til et par udmærket afslutningsmuligheder, men ind kom bolden ikke.

Det gjorde den dog efter en times spil, hvor Gustaf Nilsson steg til vejrs bagerst i feltet og stangede bolden ind til 1-0. En forløsning for Jon Dahl Tomasson og det hårdtprøvede svenske mandskab.

Albanerne skruede op for tempoet, genpresset og boldbesiddelsen, men selvom dansk-albaneren Arbnor Mucolli blev skiftet ind i kampens slutfase, så blev der ikke scoret mere.

Dermed fik Jon Dahl sin første sejr i spidsen for Sverige. Næste kamp for Tomasson og Sverige er i Parken den 5. juni i optakten til Danmarks EM-slutrunde.

Danmark spiller tirsdag aften mod Færøerne, og her har Kasper Hjulmand gjort Pierre-Emile Højbjerg til anfører. Læs Tottenham-spillerens reaktion her.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P