UEFA

UEFA med gode nyheder til flerklubsejere: Kan godt spille

En regelændring fra UEFA’s side gør det lettere for klubber, som er ejet af den samme koncern at deltage i UEFA’s europæiske turneringer, som førhen har været noget mere besværligt.

UEFA Champions League-trofæet.
Foto: Fabrice Coffrini/AFP/Ritzau Scanpix

Det tegnede ellers ikke godt for flerklubsejerskaber i UEFA‘s turneringer.

Heldigvis for klubber som Manchester United, OGC Nice, Manchester City og Girona, så kan det nu alligevel lykkes, at flere klubber, der er ejet af den samme koncern, kan deltage i UEFA’s turneringer.

De kan bare ikke spille i den samme.

UEFA Champions League-trofæet.
Foto: Fabrice Coffrini/AFP/Ritzau Scanpix

Ifølge The Athletic, så træder der nemlig en regelændring i kraft fra 2024/2025-sæsonen, som lempeligere reglerne for klubber, der er ejet af den samme koncern.

Indtil da kan Manchester City og Girona for eksempel ikke begge deltage i Champions League, medmindre City Football Group reducerer sin andel i én af klubberne.

Det spidsfindige trick har nemlig allerede været i spil i denne sæson, hvor både Aston Villa og Vitoria de Guimaraes, som har samme ejer, var kvalificeret til UEFA Conference League.

Portugisiske Vitoria de Guimaraes havde fået grønt lys til at deltage, da klubben sluttede højere i sin hjemlige liga end Aston Villa.

Herefter reducerede V Sports, som ejer begge klubber, sin andel i den portugisiske klub til mindre end 30 procent, hvilket tillod begge hold at deltage.

Der var også megen spekulation om netop dette, da Sir Jim Ratcliffe blev medejer i Manchester United.

Den britiske milliardær ejer nemlig også OGC Nice, som i skrivende stund ligger på femtepladsen i Ligue 1 og bejler til de europæiske placeringer.

Du kan læse meget mere om implikationerne af et flerklubsejerskab lige her.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P