Champions League

Medie: Ny ejer kan koste Manchester United Champions League-deltagelse

Sir Jim Ratcliffes indtog som ejer i Manchester United kan vise sig problematisk for den engelske klubs ambitioner om at spille europæisk fodbold i næste sæson.

Jim Ratcliffes indtog i Manchester United kan koste dem Champions League-deltagelse.
Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

Reglerne er ganske klare, og som det ser ud lige nu, vil der ikke være noget at rafle om.

Hvis Sir Jim Ratcliffe som ventet overtager 25 procent af aktierne i Manchester United, et køb der menes at koste den britiske milliardær godt 11 milliarder kroner, vil Manchester United få svært ved at kvalificere sig til Champions League.

Onde tunger vil sige, at den kriseramte engelske storklub vil få svært ved det uanset, men går overtagelsen igennem inden den kommende sæson, vil det efter alt at dømme også formelt være en umulighed.

Det skyldes Jim Ratcliffes, eller i virkeligheden er det dennes virksomhed Ineos’, ejerskab i den franske Ligue 1-klub OGC Nice.

Ifølge UEFA’s nuværende regler må to klubber med samme ejer ikke kunne risikere at mødes i de europæiske turneringer, og derfor vil kun én af Ratcliffes to klubber få adgang, hvis de slutter på en Champions League-adgangsgivende plads i deres respektive ligaer.

Sir Alex Ferguson om nyt ejerskab: Jeg er optimistisk

Skulle det ske, vil den af de to klubber, der er bedst placeret i deres respektive liga, få pladsen i Champions League, og med Nices øjeblikkelige andenplads i Ligue 1 er det vanskeligt at forestille sig, at det i maj er Manchester United.

– Som reglerne er, er situtationen klar. Ineos (Sir Jim Ratcliffes kemikalievirksomhed, red.) ejer Nice og lader til at få en betydelig rolle i bestyrelsen af Manchester United.

– Med mindre regulativerne bliver ændret, eller Ineos sælger en af deres ejerskaber, kan begge [hold] ikke spille i de europæiske turneringer, med mindre den ene spiller Champions League, og den anden spiller Conference League, siger en UEFA-kilder til The Sun.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Til næste sæson venter der en relancering af Champions League, og Premier League vil derfor få tildelt fem direkte pladser mod de nuværende fire. I Frankrig får de tre direkte pladser plus en enkelt playoff-plads.

Skulle OGC Nice og Manchester United slutte på samme plads i ligaerne vil adgangsbilletten blive givet til Manchester United som følge af Premier Leagues højere rangering på UEFA’s koefficientliste.

Ét år tilbage: Her er Champions Leagues nye struktur fra 2024-25

Reglen vil efter alt at dømme også få betydning for Manchester Uniteds naboer fra Manchester City. Ejerne bag de engelske mestre, City Football Group, ejer nemlig også spanske Girona, der efter 13 kampe noget overraskende fører den spanske LaLiga foran både Real Madrid og FC Barcelona.

Skulle Girona sikre sensationen og vinde guld i Spanien kan de altså risikere ikke at komme i Champions League, såfremt Manchester City samtidig vinder Premier League. Slutter Manchester City som toer eller dårligere, vil det derimod være Pep Guardiolas tropper, der skal indstille sig på kun af spille fodbold på hjemlige breddegrader i 2024-25-sæsonen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P