EM-kvalifikation

Drømmen lever: Georgien sikrer play-off finale

Torsdag aften lykkedes det Georgien at spille sig i EM-kvalifikations play-off finale efter en 2-0-sejr imod Luxembourg til trods for fraværet af Kvicha Kvaratskhelia.

Georgien-spillere jubler efter 1-0-scoringen i EM-kval play-off semifinalen imod Luxembourg.

Uden sin største stjerne lykkedes det.

Kvicha Kvaratskhelia var af gode grunde ikke at finde på banen, da den vigtige play-off semifinale imod Luxembourg løb af stablen – stjernen havde nemlig karantæne.

Til trods for fraværet af Napoli-profilen lykkedes det Georgien at spille sig i play-off finalen, hvor gevinsten er en billet til EM, med en 2-0-sejr.

Kort før pausen satte Georgiens Budu Zivzivadze gang i kampen med sin scoring til 1-0.

Efter pausen kom der rigtig smæk på Boris Paichadze Dinamo Arena, som ligger i Georgiens hovedstad, Tbilisi.

Anden halvleg bød på en absurd situation, hvor Luxembourg-spillerne først fik lov til at fejre en udlignende scoring, men efter et VAR-tjek blev scoringen annulleret, og udløste i samme ombæring et rødt kort til Luxembourgs midtstopper Maxime Chanot.

Få minutter senere lukkede og slukkede Budu Zivzivadze, da den georgiske angriber scorede sit andet mål i kampen.

Således er Georgien klar til EM-kvalifikations play-off finalen, hvor enten Grækenland eller Kazakhstan venter.

Hvis Georgien skulle ske at vinde play-off finalen, så venter der en plads i gruppe F til EM, hvor Tyrkiet, Portugal og Tjekkiet venter.