Silkeborg sejrede i sidste test mod Elfsborg

Ved Atlantic Cup spillede Silkeborg IF sin sidste testkamp inden forårets superligastart, og midtjyderne vandt 2-1 på blandt andet et billigt mål i en chancerig kamp mod Elfsborg.

Silkeborg IF deltog ved Atlantic Cup 2024 i Portugal

Operationen lykkedes…

… men patienten døde. Det er ikke sikkert, Kent Nielsen bryder sig om den reference, men den ambitiøse cheftræner i Silkeborg IF har med sikkerhed fundet flere fejl og forbedringsmuligheder efter Silkeborg IF’s sejr på 2-1 over Elfsborg ved Atlantic Cup.

For selvom Silkeborg sikrede sig sejren fortjent, var der mange chancer i begge ender i løbet af kampen, og Elfsborg havde flere perioder, hvor de kunne have scoret yderligere.

Silkeborg kom bagud på et mål fra blot 18-årige Gottfrid Rapp, der efter et kvarters spil udnyttede en omstilling, hvor Silkeborg blev fanget ude af balance på midtbanen.

Efter svenskernes føringsmål var der flere chancer til SIF, og Lubambo Musonda blev blandt andet sat i spil venstrekanten – dog efterfulgt af et dårligt indlæg.

Også Anders Klynge havde en stor chance inden pausen, hvor den tidligere FC Midtjylland-spiller Michael Baidoo ligeså ramte stolen for Elfsborg.

Opvarmningen og starten af kampen var præget af tung regnvejr, hvilket banen også bar præg af. Især i den ene side tæt ved udskiftningsbænkene var der meget vand på den ellers udmærkede grønsvar på Estadio Algarve. Og det fik en afgørende rolle efter pausen.

Billigt mål til Silkeborg

Cirka 10 minutter inde i anden halvleg lagde Elfsborgs nummer 23 Niklas Hult bolden tilbage til sin målmand, der var gået langt ud af målet, og bolden stoppede helt i vandet midt på banen. Det opfangede Anders Klynge, som sparkede bolden i mål til 1-1 fra distancen.

Herfra satte Silkeborg sig mere og mere på spillet, og Callum McCowatt udnyttede en frispilning fra Thordarson og scorede til 2-1 efter 67 minutters spil.

I de sidste tyve minutter af sæsonforberedelserne fandt solen vej til Estadio Algarve, og Silkeborg fandt det gode spil frem. Nu lignede midtjyderne et hold, der var klar til sæsonstarten.

Kampen endte med en 2-1 sejr til Silkeborg.

Den tidligere OB’er Jens Jakob Thomasen spillede fra start for Elfsborg, men blev skiftet ud i pausen.

Elfsborg – Silkeborg IF
Resultat: 1-2
Målscorere:
14. min, Gottfrid Rapp
54. min, Anders Klynge
67. min, Callum McCowatt