Europæisk Fodbold

Super League-chef: Klubber støtter projektet i hemmelighed

Mandag aften interviewede Fabrizio Romano en af hovedarkitekterne bag European Super League. I interviewet kom det blandt andet frem, at der er flere klubber, der støtter projektet, end det er offentliggjort.

Ifølge chefen for European Super League er der mange klubber, der støtter projektet i hemmelighed
Foto: Susana Vera/Reuters/Ritzau Scanpix

– Alle vinder ved at tilslutte sig European Super League.

Sådan lød det mandag aften, da transferguruen Fabrizio Romano på streamingmediet Kick lavede et live-interview med chefen for det omdiskuterede turneringsformat, Bernd Reichart.

Interviewet havde til formål at gøre offentligheden klogere på det turneringsformat, som Super League ønsker at skabe, og Reichart løftede sløret for, at støtten til projektet er større, end de fleste går og tror.

– 20 klubber har allerede sagt ja, men vi vil ikke opdele fodbold-Europa. Vi er klar over, at vi løbende skal overbevise klubberne om, at en klubdreven turnering med de bedste kampe i Europa uge efter uge er den optimale turnering, siger Super League-chefen til Romano.

Romano spurgte også ind til antallet af kampe i turneringen, da det er noget, der ofte får spillere og trænere til at brokke sig i de nuværende turneringsformater.

– Antallet af kampe er nogenlunde det samme som på nuværende tidspunkt. Dog vil der ikke være nogen meningsløse kampe, hvor intet er på højkant, forsikrede Reichart.

Ifølge Reichart er mange af klubberne i Europa, der offentligt har taget afstand fra projektet, i løbende kontakt med Super League-arkitekterne, hvor klubberne eftersigende udtrykker interesse for turneringen.

– Pressemeddelelserne som klubberne sendte ud omkring jul (i forbindelse med, at Super League blev frifundet ved domstol, red.) bekræftede bare, at de ikke ville være en del af turneringsformatet endnu. De udelukkede ikke, at de vil være med på et tidspunkt, uddybede Reichart om klubbernes hemmelige interesse.

Men 20 hold er slet ikke nok til at udfylde det ambitiøse format, som Reichart drømmer om.

Overfor Romano bekræfter han nemlig, at ambitionen er at skabe en turnering i tre niveauer, hvor i alt 64 hold skal fordeles på baggrund af sportslig succes.

– Vi drømmer om en turnering med 64 klubber i tre divisioner, hvor der selvfølgelig er en transparent udvælgelse. Derudover skal der være rullende adgang for hold, der klarer sig godt, så også de kan drømme sig til toppen af den europæiske fodboldpyramide, lød det fra Reichart.

På nuværende tidspunkt er det endnu uvist, hvilke klubber arrangørerne bag Super League er i kontakt med, som ikke ønsker, at dette skal foregå for offentlig skue.

Dog er det bekræftet, at de spanske giganter Real Madrid og FC Barcelona begge er meget åbne overfor Super Leagues erobring af europæisk fodbold.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P