Dansk Fodbold

Campo afslører: Dansk klub ramt af FIFA’s transferforbud – en teknikalitet

Der er i alt tre danske klubber på FIFA’s offentlige liste over klubber, for hvem det ikke er tilladt at registrere nye spillere. To af dem er ikke længere at finde i de danske divisioner, mens den seneste tilføjelse er ganske ny og overraskende.

Vendsyssel FF er havnet på FIFA's liste over klubber med transferban.
Foto: Vendsyssel FF

Sommeren 2025.

Først om tre transfervinduer må NordicBet Liga-klubben Vendsyssel FF skrive nye kontrakter.

Så galt går det næppe for klubben, men ikke desto mindre er nordjyderne havnet på FIFA’s liste over klubber med såkaldt ’registration ban’.

Her står de sammen med blandt andre Boldklubben Marienlyst og Jammerbugt FC.

Hele miseren handler ifølge klubben selv om en regning på 4.500 danske kroner, som den danske klub ikke har betalt. Pengene er såkaldte ’uddannelsespenge’, som klubben skulle betale til sin camerounske midtbanespiller Victor Mpindis tidligere klub i Afrika.

I Vendsyssel har de dog aldrig modtaget regningen fra den afrikanske klub, mens rykkeren fra FIFA er blevet stilet til klubbens tidligere sportsdirektør, Søren Henriksen, der sidst i september 2023 forlod Vendsyssel til fordel for en rolle som assisterende sportschef i FC Nordsjælland.

FCN har været på rov i NordicBet Ligaen: Henter sportschef

I Vendsyssel bekræfter de overfor campo.dk, at de har et udestående, men det er hverken ond vilje eller manglende lyst, der har været skyld i, at de ikke har betalt de 4.500 kroner, som regningen efter sigende lyder på.

– Jeg hørte første gang om det i fredags og undersøgte det mandag, og den er god nok. Det er frustrerende, for selvfølgelig skal de have de penge. Rykkeren er blevet sendt til Søren Henriksen, og derfor er den aldrig havnet hos os, fortæller Vendsyssel-direktør Lars Glinvad til campo.dk.

I Nordjylland vil de meget gerne have sagen ud af verden hurtigst muligt, og direktøren forsikrer, at de betaler regningen i det sekund, den kommer.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Selvom sagen formentlig ikke får nogen konsekvenser for Vendsyssel FF, så er der for klubben en lille læring, de kan tage med sig.

– Vi skal huske at sikre os, at vi får videresendt mails fra tidligere medarbejde. Det plejer vi at være gode til, men det er så misset den her gang, lyder det fra Lars Glinvad.

Victor Mpindi, som hele sagen i bund og grund drejer sig om, kom til Vendsyssel fra Sønderjyske i sommeren 2022, og han har kontrakt i klubben til sommeren 2025. Mpindi kom til Sønderjyske fra camerounske Fortuna du Mfou i juli 2017.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P