Franz Beckenbauer er død

Tysk fodbolds måske største fodboldspiller igennem tiden er søndag død.

Franz Beckenbauer er død.
Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix

‘Der Kaiser’ er død i en alder af 78 år.

Den mangeårige Bayern München-anfører, der vandt VM som både spiller og træner for Tyskland, døde søndag.

Beckenbauer boede i den sidste del af sit liv i Østrig, men i de sidste to år havde han trukket sig fra offentligheden som følge af sygdom.

– Det er med stor sorg, at vi annoncerer, at min mand og vores far, Franz Beckenbauer, fredeligt sov hen i går, søndag, omgivet af sin familie. Vi beder om lov til at sørge i fred og frabeder os spørgsmål, lyder det ifølge Bild fra Beckenbauers kone Heidi Beckenbauer og familien.

Ganske bemærkelsesværdigt er den tyske legende gået bort bare dagen inden, at der i Tyskland bliver vist en helt ny og stor dokumentar om ham med titlen “Beckenbauer”.

I den dokumentar fortæller hans storebror, Walter Beckenbauer, at hans lillebror ikke havde det godt:

Skidt nyt om ‘Der Kaiser’: Franz har det ikke godt

Ifølge tyske Bild har Beckenbauer både været igennem flere hjerteoperationer, ligesom han han lidt af Parkinson’s med deraf følgende demens.

Franz Beckenbauer spillede fra 1964 til 1977 i Bayern München, hvorefter turen gik over Atlanterhavet til New York Cosmos. I juli 1980 vendte han hjem til Tyskland i en alder af 35 for at repræsentere Hamburger SV i to sæsoner.

Han sluttede sin aktive karriere med en enkelt sæson yderligere i New York Cosmos, hvorefter han nærmest øjeblikkeligt blev tysk landstræner – en post han sad på fra 1984 til 1990. Hans sidste kamp som landstræner var den den 8. juli 1990, hvor Tyskland på det olympiske stadion i Rom besejrede Argentina med 1-0 i VM-finalen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P