3F Superligaen

FCK afviser: Vi går ikke ind i kvindefodbold på grund af UEFA-regler

Det er ikke UEFA's regler om engagement i kvindefodbold for at kunne deltage i europæiske turneringer, der har fået F.C. København til at gå sammen med FC Damsø om at etablere et nyt kvindehold.

F.C. København afviser, at de er gået ind i kvindefodbold som følge af UEFA's regler.
Foto: FCK Media

F.C. København lever allerede op til UEFA’s regler.

Sådan er udmeldingen fra danmarksmestrene, efter de har følt sig misforstået.

FCK meldte den 19. december ud, at de ville etablere et kvindehold sammen med FC Damsø, et samarbejde der onsdag fik grønt lys fra bestyrelsen hos FC Damsø.

I den forbindelse har flere medier ifølge F.C. København udlagt samarbejdet som en direkte følge af de UEFA-regler, der foreskriver at klubber skal engagere sig i udviklingen af kvindefodbold for at få adgang til Champions League, Europa League og Conference League.

Den udlægning er dog ikke korrekt, lyder det nu fra F.C. København.

‘Et overvældende ja’: Samarbejdsklub stemmer for kvindehold med FCK

– På bagkant af vores udmelding omkring kvindefodbold og vores samarbejde med FC Damsø, kan vi se, at flere medier indikerer, at vi er gået ind i kvindefodbold som følge af UEFAs regler. Det er helt forkert.

– FCK lever allerede nu op til alle regler på området via KB og B1903 samt vores samarbejdsklubber, hvor der er både kvinde- og pigefodbold. Desuden har vi trænet piger på lige fod med drenge i årevis i vores samarbejdsklubber. UEFAs regler er indsat herunder.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– Vi har valgt at engagere sig i kvindefodbold ud fra de ting, vi har sagt i vores strategi, lyder det på twitter fra F.C. København.

F.C. København og FC Damsø har indgået en aftale om et overbygningshold, der betyder at F.C. Københavns kvindehold kan blive en realitet fra 1. juli 2024.

Aftalen betyder, at F.C. Københavns kommende kvindehold overtager FC Damsøs plads i den danske 2. Division. FCK Kvinder vil dermed have hele tre moderklubber: B1903, KB og Damsø.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P