Gjensidige Kvindeliga

‘Et overvældende ja’: Samarbejdsklub stemmer for kvindehold med FCK

FCK-Kvinder er onsdag aften kommet et skridt nærmere på at blive en realitet, efter, at medlemmerne i FC Damsø stemte ja til at klubbens bestyrelse må forhandle en samarbejdsaftale på plads med FCKs moderklubber.

F.C. København logo

Onsdag afholdte FC Damsø en ekstraordinær generalforsamling.

Kvindefodboldklubben fra Vanløse er nemlig godt på vej til at blive sluset ind under det fælles københavnske fodboldparaply FCK-Kvinder.

F.C. Københavns direktør præsenterede i december, at aftalen mellem FCK og FC Damsø var indgået, og at der blot manglede et ‘ja’ på den ekstraordinære generalforsamling. Det er kommet onsdag aften.

Medlemmerne i FC Damsø stemte her ja til, at klubbens bestyrelsen kan gå videre i arbejdet med at indgå en overbygningsaftale mellem FC Damsø, KB, B1903 og F.C. København. Det skriver FCK på sin hjemmeside.

– Det her betyder ikke bare noget for os og FC Damsø, men for alle københavnere og for kvindefodbolden i Danmark, udtaler direktør i FCK, Jacob Lauesen.

– Vi har de senere år set en flot udvikling i antallet af kvinder på tribunerne, men alle uanset køn skal også kunne drømme om at spille i en hvid trøje med løven på brystet, for ellers favner vi ikke København, lyder det fra direktøren.

FCK skriver, at et ‘overvældende flertal’ stemte ja til det videre samarbejde.

Også formanden for FC Damsø, Anker Thisted, var glad for medlemmernes opbakning.

– Bestyrelsen havde forberedt en præsentation af de fordele, vi så ved samarbejdet, og herefter havde vi en rigtig god diskussion, hvor både nogle af de stærke fortalere og nogle af dem, der var kritiske, kom til orde, udtaler formanden.

Anker Thisted oplyser desuden, at nogle af de kritiske røsters bekymringer, også tænkes ind i den kommende aftale, der skal indgås mellem FCKs moderklubber, KB og B1903.

– (…) så vi sikrer, at vi tilgodeser alle de synspunkter og holdninger, der er i FC Damsø, slutter Thisted.

Falder samarbejdsaftalen på plads, så overtager FCK-Kvinder FC Damsøs plads i 2. Division.

Ude i flere måneder: FCK-stortalent er blevet opereret

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P