3F Superligaen

Superligaens baner rangeret: Parken er dårligste græsbane

Hvert år bedømmer Superligaens 12 anfører banekvaliteten på de 12 hjemmebaner. AGF og Brøndby ligger i toppen, imens Parkens græstæppe ligger helt i bund.

Parkens underlag ser ikke godt ud
Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix

Fra elendig til fantastisk.

Det er karakterspændet, som anførerne i Superligaens 12 klubber har kunne tildele banekvaliteten på hver af ligaens hjemmebaner.

Afstemningen er faciliteret af Spillerforeningen, og anførerne bedømmer banekvaliteten hvert halve år. Torsdag er efterårssæsonens bedømmelse ude, og det er næppe god læsning for landets forsvarende mester.

F.C. København har nemlig fået 2,67 er den næst-dårligste bedømmelse kun ‘underhalet’ af FC Nordsjællands kunstgræsbane i Farum. Silkeborg har fået samme bedømmelse som FCK.

Silkeborg og FC Nordsjællands kunstgræsbaner plejer at slutte sidst, men i år er Parkens underlag vurderet lige så dårligt som Parkens.

Spillerforeningens direktør, Thomas Lindtrup, kalder det bemærkelsesværdigt, men er ikke overrasket over, at Parken ligger i bunden.

Parkens underlag ser ikke godt ud
Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix

– Det er bemærkelsesværdigt, at Parken ligger og roder rundt i den tunge ende af tabellen. For vi skal forvente os mere af Herrelandsholdets og de forsvarende danske mestres hjemmebane, der også lægger underlag til Champions League i år, udtaler direktøren på Spillerforeningens hjemmeside.

– Formanden for Groundman Association Denmark har kritiseret banen i Parken, vores landstræner har gjort det samme. Set i det lys er anførernes vurdering nok ikke så overraskende igen, slutter Thomas Lindrup.

I toppen af tabellen deles førstepladsen mellem AGF og Brøndby. Begge hjemmebaner har fået 4,50 i bedømmelse. Viborg FFs hjemmebane bliver tre’er.

Se halvvejsstillingen her:

1. AGFCeres Park – 4,50
1. Brøndby IF – Brøndby Stadion – 4,50
3. Viborg FF – Energi Viborg Arena – 4,37
4. FC Midtjylland – MCH Arena – 4,33
5. Vejle BK – Vejle Stadion – 4,00
6. Hvidovre IF – Pro Ventilation Arena – 3,86
7. OB – Nature Energy Park – 3,78
7. Lyngby BK – Lyngby Stadion – 3,78
9. Randers FC – Cepheus Park Randers – 3,33
10. Silkeborg IF – JYSK Park – 2,67
10. F.C. København – Parken – 2,67
12. FC Nordsjælland – Right to Dream Park – 1,75

Sådan foregår afstemningen

Rent praktisk foregår ratingen ved, at udebaneholdenes anførere efter hver kamp sender en SMS med en helhedsbedømmelse af banen fra 1-5; fra elendig til fantastisk. Ved sæsonens afslutning bliver Danmarks Bedste Bane fundet baseret på det bedste gennemsnit.
Fra Spillerforeningens hjemmeside

Parken forbyder koordinerede hop – ellers reduceres kapaciteten

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P