3F Superligaen

Hvii’ røg i Byrådet: Nu får Aarhus sit nye stadion

Byrådet i Aarhus Kommune har vedtaget den lokalplan, der baner vejen for det nye helt store stadionprojekt i Aarhus 'Kongelunden'.

AGF og Aarhus får i 2026 et nyt fodboldstadion i Kongelunden. Et stadion, der skal kunne meget mere end bare at fungere som fodboldbane.
Foto: AGF/ Zaha Hadid Architechts

Så er det ganske vist: Aarhus får sit nye stadion.

Der har ellers været problemer med at få vedtaget en lokalplan omkring byggeriet for enden af Stadion Allé, men onsdag aften gik det hele i hak.

Her godkendte Aarhus Byråd nemlig den lokalplan, der baner vejen for stadionbyggeriet. Det skriver Kongelundens Sekretariat, som hører til under Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse torsdag.

– Nu har Aarhus Byråd vedtaget den lokalplan, der skal bane vejen for det konkrete byggeri. Forud er gået en grundig debat om blandt andet projektets klimapåvirkning og parkeringsforhold, står der i pressemeddelelsen.

Jyllands-Posten berettede onsdag aften om, at særligt klimapåvirkningen har været til debat. Byrådet har tidligere vedtaget, at byggerier større end 1000 kvadratkilometer ikke må udlede mere end otte kilo CO2 per kvadratkilometer.

– Og det lever stadionbyggeriet ikke op til med en anslået belastning på 40 kilo, skriver Jyllands-Posten.

Alligevel er en lokalplan nu vedtaget, og Sekretariatet oplyser, at byggeriet efter planen går i gang i januar 2024. Stadionet forventes at stå færdigt i midten af 2026.

AGF kommer fortsat til at spille på Ceres Park i 2024, men i noget anderledes form – det kan du læse mere om her.

Stadionprojekt i Aarhus løb ind i problemer: Nødvendig lokalplan udskudt

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P