2 min læsningÉt år tilbage: Her er Champions Leagues nye struktur fra 2024-25

2023-24-sæsonen bliver den sidste sæson med Champions League-formatet med otte indledende puljer. Fra og med 2024-25-sæsonen får den fornemste af de europæiske klubturneringer nemlig en helt ny struktur.

2 min læsning
Champions League får en helt ny struktur fra og med 2024-25-sæsonen.
Foto: Massimo Pinca/Reuters/Ritzau Scanpix

Der bliver tale om en komplet omstrukturering, når sommeren 2024 byder på Champions Leagues nye struktur.

Trods den komplette redefinering af turneringen vil der stadig være en indledende lodtrækning, men i modsætning til i den nuværende struktur, så vil der ikke længere være tale om et indledende gruppespil – og så får turneringen i øvrigt deltagelse af 36 hold i stedet for de nuværende 32.

I lodtrækningen er de 36 hold inddelt i fire bowler á ni hold hver, hvor den første bowle indeholder de forsvarende vindere samt de otte hold med flest UEFA koefficient-point.

Den anden bowle indeholder de ni næste hold rangeret efter koefficient-point og så fremdeles.

Alle klubber trækker to hold fra hver bowle og møder det ene hold hjemme og det andet hold på udebane. Dermed er der ikke tale om dobbeltopgør.

Overblik: Alle aftenens Champions League-kampe

Som udgangspunkt kan klubber fra samme land ikke trække hinanden, men for at undgå lodtrækningsmæssig-hårdknude kan klubber fra lande med fire eller flere deltagende hold trække ét hold fra samme land.

Alle hold vil være sikret otte kampe – fire hjemmekampe og fire udekampe – og derfor vil gruppespillet først slutte i januar i stedet for december, som det er tilfældet i den gamle struktur.

Swiss model-tabel

Den største forandring i Champions Leagues nye struktur er dog, at der i stedet for otte grupper med hver sin interne tabel i den nye tabel vil være én stor tabel bestående af samtlige 36 hold rangeret efter point og målscore.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Når samtlige kampe i gruppespillet er færdigspillet, går de otte bedste hold i den 36 hold store tabel direkte videre til turneringens ottendedelsfinaler.

Holdene fra niendepladsen til 24. pladsen indtræder i en playoffrunde om de resterende otte pladser i ottendedelsfinalerne.

Ekspert: Dette hold bliver året Champions League-flop

Holdene på positionerne fra 25. pladsen til 36. pladsen er færdige i turneringen, og i modsætning til den gamle struktur, så er der ingen hold i Champions League, der fortsætter i Europa League.

Til ottendedelsfinalerne bliver der trukket lod én gang om samtlige resterende kampe i turneringen, hvor klubberne bliver seedet baseret på deres position i gruppespillet.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P