Dansk Fodbold

Maurits Kjærgaard vil skifte klub: Er på listen i mange klubber – og koster mange penge

Maurits Kjærgaard håber på at skifte klub til sommer, og U21-landstræner Steffen Højer sætter nu ord på, hvilket skifte han forventer og håber på for sin anfører på U21-landsholdet.

Maurits Kjærgaards næste klub kommer til at betale mange penge for ham.
Foto: Alberto Lingria/Reuters/Ritzau Scanpix

Til sommer er det fem år siden, at Maurits Kjærgaard skiftede Lyngby Boldklub ud med RB Salzburg.

Derfor er det nok heller ikke så underligt, at han sine 20 år til trods søger nye græsgange.

Han fortalte således selv for to måneder siden til bold.dk, at planen hedder klubskifte til sommer.

Men hvor skal turen gå hen for den danske U21-landsholdsanfører? Og er han overhovedet klar til at tage næste skridt i sin karriere?

Det mener U21-landstræner Steffen Højer, at han er. I hvert fald når han kommer tilbage fra den skade, der holder ham ude resten af året.

– Ja, det synes jeg jo, at han er. Men det skal han jo så vise i hver weekend, hvilket han desværre ikke har mulighed for lige i øjeblikket.

– Èn ting er, at han kan vise sig frem i den østrigske liga, hvilket han har gjort rigtig flot. Men de europæiske kampe er selvfølgelig også vigtige for ham, så klubberne kan vurdere ham under nogle lidt andre forudsætninger. Og så er der de her U21-kampe, hvor han kan blive bedømt baseret på sine præstationer mod jævnaldrende talenter.

– Jeg er helt sikker på, at Maurits er på listen i rigtig mange klubber. Så når han kommer tilbage handler det selvfølgelig for ham om, at han skal have overbevist nogen om at lægge de penge, som Salzburg helt sikkert vil have for en dygtig spiller som ham, siger Steffen Højer til campo.dk.

Som med de fleste andre fodboldspillere – og særligt de yngre – er der naturligvis ofte en mindre bekymring forbundet med det at skifte klub.

Det er nemlig set før, at et stort talent kommer til at vælge en klub, der måske lige var en my for stor. Hvor konkurrencen eller cheftrænerens resultatorienterede fokus ender med at sætte en stopper for udviklingen.

Det er dog ikke noget, som Steffen Højer frygter i særlig høj grad på sin U21-landsholdsanførers vegne.

– Jeg vil sige, at han skal tage det største skridt, hvor han samtidig får en masse spilletid – og det er jo svært.

– Unge spillere kan sagtens være i super gode klubber og flytte sig ved at træne i en periode – men efter den periode, så skal de også til at spille. Det er altid det, der er svært. Men jeg har en tro på, at den dag, der er en ny klub, der køber ham, jamen så har han så store kvaliteter og så stor en vilje, at han nok skal slå igennem.

– Han kommer også til at koste så mange penge, at den klub, der køber ham, bliver nødt til at lave en plan for ham og teste ham af. Han er ikke sådan en man “bare lige kan hente” og så se, om det går, siger Steffen Højer.

Flere markante ændringer i den danske U21-landsholdstrup: Har A-landsholdsspillere med

Maurits Kjærgaard har i alt spillet 78 kampe med otte mål og 18 assister til følge i RB Salzburg.

Den unge midtbanespiller har kontraktudløb i sommeren 2026.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P