International Fodbold

UEFA straffer tre nationer for racisme i forbindelse med EM-kvalifikationskampe

Både Kroatien, Serbien og Montenegro straffes nu af UEFA for racistiske tilråb i forbindelse med EM-kvalifikationskampe i oktober måned.

UEFA straffer Kroatien, Serbien og Montenegro for racisme i EM-kvalifikationen
Foto: Vahram Baghdasaryan/Reuters/Ritzau Scanpix

Tre nationer straffes for rascisme.

Sådan lyder meldingen fra UEFA, der nu har truffet afgørelser i en række hændelser.

Og her står det klart at de tre nationer Kroatien, Serbien og Montenegro alle bliver straffet af UEFA som følge af racisme i forbindelse med kampe i EM-kvalifikationen i løbet af oktober.

For Kroatien omhandler det EM-kvalifikationskampen mod Tyrkiet, hvor fans udtrykte sig diskriminerende og racistisk. Der blev samtidig også antændt pyroteknik i forbindelse med opgøret, oplyser UEFA.

Og det medfører altså nu en straf til det kroatiske fodboldforbund. Blandt andet skal dele af stadion lukkes ned i forbindelse med kampen mellem Kroatien og Armenien i slutningen af november – nærmere bestemt mister Kroatien 6000 pladser til opgøret.

Derudover medfølger også en både på 31.000 euro – svarende til i omegnen af 230.000 danske kroner.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Foruden Kroatien straffes også Serbien og Montenegro af UEFA. I dette tilfælde handler det også om racisme, men i en indbyrdes kamp mellem de to nationer i EM-kvalifikationen i oktober.

Serbien straffes derudover for at antænde og kaste pyroteknik, brug af laserpenne sam salg af fodboldbilletter på det sorte marked. Det løber op i en bøde på 89.250 euro – omkring 865.000 kroner – ligesom nationen skal spille for tomme tribuner i den næste gældende landskamp på hjemmebane, hvor Bulgarien gæster i november måned.

Montenegro har også yderligere gjort sig skyldige i at ødelægge sæder på stadion og kaste med objekter i forbindelse med de to nationers indbyrdes opgør. I alt bliver det til en bøde på 20.000 euro – omkring 150.000 kroner – mens der ikke må være udebanefans med, når Montenegro møder Ungarn i slutningen af november.

En side note til afgørelsen er, at Montenegro selvfølgelig skal kontakte det serbiske fodboldforbund med henblik på at erstatte de 205 sæder, som nationens tilskuere skulle have ødelagt.

Officielt: OB fyrer Andreas Alm efter pokalfadæse

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P