2 min læsningDominans i Allsvenskan: Danskere løber med titlerne som månedens træner og spiller

Danskerne har overtaget Allsvenskan i løbet af september, hvor der er dansk islæt på både titlen som månedens træner og månedens spiller.

2 min læsning
IFK Göteborgs Jens Berthel Askou og Arbnor Mucolli vinder henholdsvis månedens træner og spiller i Allsvenskan.
Foto: IFK Göteborg

Der er dobbelt op på dansk i den bedste svenske fodboldrække, Allsvenskan.

September var en rigtig god måned for svenske IFK Göteborg, der i denne sæson har været hårdt presset i bunden af Allsvenskan.

For at løse denne sæsons udfordringer hentede klubben i juni måned den tidligere AC Horsens-cheftræner, Jens Berthel Askou, ind. Og det har indtil videre været en succes.

I august måned førte Askou IFK Göteborg til tre sejre og et nederlag i ligaen. Og det var nok til, at han kunne lade sig hædre som månedens træner i Allsvenskan. Men her stopper det ikke.

Onsdag står det nemlig også klart, at Jens Berthel Askou tager samme titel i september måned for to sejre og et enkelt uafgjort resultat.

Jens Berthel Askou er dog ikke den eneste dansker, der onsdag kan lade sig hylde i det svenske. Den dansk-albanske tidligere Vejle Boldklub-spiller, Arbnor Mucolli, høster nemlig også roser for sin indsats i IFK Göteborg.

‘Idiot’: Svensk holdkammerat stolede ikke på dansk overtidshelt

Mucolli skiftede til IFK Göteborg i starten af juli måned i år – kort efter Jens Berthel Askous ankomst. Siden er han braget ind som profil for klubben, hvor han blandt andet bidrog med tre mål i løbet af september måned.

Arbnor Mucollis indsats i Allsvenskan i september måned har ligeledes været nok til at sikre ham titlen som månedens spiller. I alt har Arbnor Mucolli nu spillet 13 kampe for IFK Göteborg med seks mål til følge.

Jens Berthel Askou har, med hjælp fra blandt andre Arbnor Mucolli, formået at hente 1,53 point i snit per kamp siden sit skifte til IFK Göteborg.

Det har foreløbigt sendt klubben væk fra nedrykningspladserne, hvor der i skrivende stund er tre point ned til nedrykningsstregen med fire spillerunder tilbage af sæsonen.

Se et af Arbnor Mucollis scoringer i IFK Göteborg-trøjen i videoen herunder

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P